КАКО ДА ПРЕПОЗНАТЕ СВЕЖУ РИБУ За овај трик сигурно нисте знали; Ако га примените никада више нећете погрешити

Залеђена, па поново одмрзнута риба је права замка у рибарницама. Ипак, постоје начини како да утврдите свежину рибе.
1
Фото: Ilustarcija pixabay

Наиме, први корак у оцени свежине рибе јесте процена њене коже. Што је пигментација на кожи блеђа и без сјаја то је риба старија.

Затим, обратите пажњу и на следеће карактеристике:

– риба мора да буде покривена са слузи неутралног мириса,

– крљушти морају бити црвене и крваве,

– очи морају да буду стакласте и испупчене,

Ипак, један од најлакших трикова, који је уједно и сјајан јесте ако видите удубљења на риби. Наиме, најједноставније је притиснути трбушни део рибе, уколико се врати мишићно ткиво риба је доброг квалитета!

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести