ОВАКО СЕ ДИНСТА МЛЕВЕНО МЕСО: Ово сви радимо ПОГРЕШНО, А ЕВО У ЧЕМУ ЈЕ ТАЈНА

Овако се правилно пржи млевено месо и свако јело направићете много укуснијим.
7
Фото: Ilustracija Pixabay.com

Од млевеног меса можете да правите надеве за пите, пуњене паприке, тиквице…, али такође можете да припремате и мусаку, фаширане, ћуфте…

Млевено месо не кошта пуно и може да се комбинује са скоро свим намирницама.

Најчешће се користити тако што се испржи, а српске домаћице обично праве једну грешку када га припремају.

Скоро свака домаћица прво пропржи сецкани црни лук, а када он омекша додаје млевено месо и наставља да пржи.

Фото: Ilustracija Pixabay.com

Сада је откривена и дуго чувана тајна зашто то није добро. Ако прво пропржите млевено месо, поре ће му се боље затворити и тако ће се смањити могућност да га препржите и да оно буде суво.

Такође, када се лук дода након пржења меса боље ће пустити ароме и побољшати укус млевеног меса.

(Крстарица / Еспресо / Супер жена)

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести