Бабић: Нема невиних, али СНС мање запошљавао

Шеф посланичке групе Српске напредне странке Зоран Бабић изјавио је данас да нема "невиних" када је реч о партијском запошљавању, с тим што се кривица мери пропорционално останку на власти.

"Не можете да кажете да је одговорност ДС која врши власт, ево рецимо у Војводини, пуних 15 година, мања у односу на одговорност СНС,  која се не мери за ове три године, већ за годину дана, до тренутка када смо усвојили закон по коме је уведена забрана запослења у јавном сектору" , казао је Бабић новинарима у парламенту.

Он је истакао да не жели да буде неискрен и тврди да није било запошљавања чланова СНС, али да је, како је истакао, било много више таквих случајева који се дешавају и данас на територији аутономне покрајине Војводине.Бабић је као пример навео администрацију у Војводини, где, према његовим речима, “није могао да се запосли ни неко ко је имао комшију напредњака”.

"Сви смо одговорни за партијско запошљавање, али је та одговорност директно пропорционална дужини останка на власти", поновио је Бабић.Он је закључио да је нашој држави неопходно да се направи један јасан именик оних који раде у дрзавној управи, да се подвуче црта и да се каже да ли је то довољно или преко мере и да ли ти људи имају адекватну стручну спрему, знање и квалитетима.

Када је реч о критикама опозиције на најаву да ће око 9.000 људи отићи из јавног сектора до краја године, Бабић је рекао да би више волео да је "опозиција имала ту дозу савести када је 400.000 људи остало без посла од 2008. до 2012. године"."Што се тиче ових 9.000 људи, 3.000 људи ће отићи у пензију, односно природним одливом, за више од 4.500 људи је предвиђена отпремина.. Не померамо и не окрећемо главу на другу страну као што садашња опозиција, односно бивши режи веома вешто ради", поручио је Бабић.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести