Београд одговорио Приштини:Тачи ће бити ухапшен

Официр за везу Београда и Приштине Дејан Павићевић одговорио је данас на захтев Приштине да косовски министар спољних послова Хашим Тачи 24. априла посети Београд, обавестивши да против њега постоји

 правноснажна судска пресуда и да би био изведен пред надлежни суд, потврђено је Тањугу у Канцеларији за Косово и Метохију."Сви грађани Србије једнаки су пред законом. Узимајући у обзир правни систем Србије и чињеницу да је пресуда Тачију правно обавезујућа, он би био задржан при првом контакту са било којом службом надлежном за спровођење закона и изведен пред надлежни суд", речено је у Канцеларији за КиМ.

Тачи је 11. јула 1997. осуђен у одсуству пред Окружним судом у Приштини на 10 година затвора, а пресуду је 12. марта 1999. године потврдио Врховни суд Србије.Косовски премијер позван је од стране организатора, невладине организације Омладински одбор за образовање, позван на скуп "Европске интеграције западног Балкана - заједно можемо боље" 24. априла у Београду.
 


Организатор повукао позив

Омладински одбор за образовање потврдио је за РТС да су повукли позив за скуп свим министрима спољних послова, а самим тим и шефу дипломатије Хашиму Тачију. Омладински одбор за образовање планирао је скуп за 24. април.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести