Брнабић: Као што расте мост код Обреновца, расте и српски БДП

ОБРЕНОВАЦ: Председница Владе Ана Брнабић обишла је радове на изградњи моста преко Саве и Колубаре код Обреновца и поручила да, када дође на таква градилишта, прво помисли да као што расте мост, тако расте економија и српски БДП. 
brnabic vucic koridor 11
Фото: Tanjug (Dimitrije Goll)

Брнабић је рекла да је захваљујући реформама покренутим 2014. године, Србија успела да издвоји 128 милијарди динара за инфраструктурне пројекте. 

Захваљујући тешким реформама успели смо да издвојимо тај новац, а у 2019. години планирамо још већи буџет за инфраструктуру, рекла је премијерка након обиласка моста на деоници Коридора 11 Сурчин - Обреновац. 

Она је захвалила пријатељима из Кине на инвестирању у Србији, али и српском тиму који учествује у радовима. 

Кинеска компанија СССС је у мају прошле године почела да гради нови мост преко ушћа Колубаре у Саву код Обреновца, а радове је данас, са представницима српске власти, обишао и амбасадор Кине у Србији Ли Манчанг, који је истакао је да ће пројекат бити вечни симбол пријатељства између Србије и Кине, а сјајна сарадња кинеске и српске компаније најбољи пример за друге.

Навео је да је сигуран да ће кинеска и српска компанија заједно радити и завршити изградњу моста преко Саве и Колубаре код Обреновца у року и на квалитетан начин, и у име амбасаде и радника захвалио председнику Вучићу и премијерки Брнабић што дају велику пажњу том пројекту.

Фото: Tanjug (Dimitrije Goll)

Не могу да изразим колико сам срећан што председник други пут долази да обиђе градилиште, то је награда и велико признање и за Кинезе и за Србе који овде заједно раде, рекао је Ли.

Он је, такође, у име кинеске компаније „Хестил“, која је преузела смедеревску Железару, позвао председника Србије да посети ту компанију у Смедереву, подсетивши да ће ускоро бити две године од како је кинески председседник посетио тај град, а „Хестил“ преузео српску челичану.

EUR/RSD 117.0912
Најновије вести