Брнабић реаговала на Ћутино недолично понашање: Поштујте кодекс, ви сте посланик

Александар Јовановић Ћута почео је да виче, упозорава председницу парламента и износи увреде на рачун председника Србије Александра Вучића.
1
Фото: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

Након њега, посланик Демократске странке Срђан Миливојевић добио је реч и такође наставио да прича о Александру Вучићу и користи Резолуцију о геноциду у Сребреници да нападне председника Вучића и државу.

Након његовог излагања, председница скупштине Ана Брнабић замолила је народне посланике да се придржавају Кодекса понашања посланика, те да не стављају лични и партијске интересе изнад државних и националних, показујући им кодекс.

"Надам се да овим не кршим пословник, али морам да реагујем. Поштовани народни посланци, ово је Кодекс понашања народних посланика. Молила бих све које нису да се са њим добро упознају, како би на одговоран и озбиљан начин представљали све наше грађане. Пише у члану 3 - да народни посланик у обављању посланичке функције поступа у јавном интересу и да лични, приватни, интерес групе или интерес политичке странке не буде изнад јавног интереса. Ви сте вашим говорима прекршили члан 3 говорећи о тој несрећној Резолуцији о геноциду у Сребреницу коју покушавају да наметну на силу, ставили сте ваш политички интерес ваше политичке групе изнад јавног интереса, користећи ту Резолуцију да нападнете јавни и државни интерес. Тако да вас молим да то више не радите. Хвала вам унапред", рекла је председница скупштине.

Курир.рс

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести