Давенпорт: Србија има своју спољну политику

Шеф Делегације ЕУ у Србији Мајкл Давенпорт изјавио је да Србија има своју спољну политику, као и да за сада ЕУ има добре контакте и разговоре с Министарством спољних послова.

Давенпорт је нагласио да постоји очекивање од сваке земље-кандидата да хармонизује своју спољну политику с политиком ЕУ до тренутка приступања.– Што се тиче сваке земље-кандидата, очекује се да ће земља-кандидат хармонизовати своју спољну политику са спољном политиком ЕУ до тренутка приступања – рекао је Давенпорт у Новом Пазару. – За сада имамо добре и редовне контакте с МСП-ом и редовне разговоре на сваку тему.

Говорећи о отварању поглавља, он је казао да је Европска комисија дала своје препоруке земљама чланицама ЕУ када је реч о отварању поглавља 5, које се тиче јавних набавки. Додао је да ЕУ очекује да Влада Србије представи свој преговарачки став у вези с још 15 поглавља.– Све иде као што треба – истакао је шеф Делегације ЕУ, и додао да су даљи кораци на земљама чланицама ЕУ.Подсетио је на то да је Србија отворила четири поглавља, и додао да се сада ради на примени акционих планова.
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести