ДИПЛОМАТСКИ СКАНДАЛ Дачић: Сраман потез хрватских власти, упутићемо најоштрији протест Хрватској

БЕОГРАД: Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да је сраман и скандалозан потез хрватских власти да забране министру без портфеља у Влади Србије Ђорђу Милићевићу да положи цвеће и поклони се жртвама усташког концентрационог логора Јасеновац, и најавио да ће Министаство спољних послова Србије упутити најоштрији протест Хрватској због овог догађаја.
ivica dacic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

“Сраман је и скандалозан данашњи потез хрватских власти, које су забраниле министру Ђорђу Милићевићу да положи цвеће и поклони се жртвама усташког концентрационог логора Јасеновац'', поручио је Дачић, саопштено је из Министарства спољних послова.

Дачић додаје да то показује какав је њихов однос према геноциду над српским народом у Јасеновцу и целој фашистичкој НДХ.

''Министарство спољних послова Србије упутиће најоштрији протест Хрватској због овог срамног догађаја, свесни да то неће утицати на политику Хрватске, јер ово није инцидент, ово је званична политика Хрватске, политика негирања злочина и геноцида над српским народом“, нагласио је Дачић.

Министру у Влади Србије задуженом за односе са дијсапором Ђорђу Милићевићу данас је забрањено да положи цвеће и запали свећу на споменик жртвама усташког логора Јасеновац, саопштено је раније из Милићевићевог кабинета.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести