ДС: Случај фантомског бирача доказ аљкавости и злоупотреба

Демократска странка саопштила је данас поводом случаја грешке у упису ЈМБГ бирача из Витине да је то, како наводе демократе,

"доказ аљкавости, незнања и злоупотреба", на које су се представници власти "ослонили како би присвојили гласове".
Додатну забуну, како додају из ДС, ствара то šто се једноставним упитом доступним сваком грађнанину моžе утврдити да овај господин који тврди да је гласао за СНС није ни уписан у бирачки списак.

Из те странке још наводе да охрабрују министра унутрашњих послова Небојšу Стефановића да полиција истраžи и све друге неправилности и злоупотребе током избора.
"Нека почне од фантомских позива за изборе људима који су пријављени на адресе наšих грађана, нека настави са истим потписима десетина и стотина бирача у бирачким списковима са БМ 1, 2, 4 и 6 из Косовске Каменице, са мењаним записницима на БМ 1 у Новом Брду и БМ 193", наводи се, између осталог, у саопштењу ДС.

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је раније данас да човек за којег опозиција тврди да је "фантомски бирач" од 144 године, односно један од наводно мртвих на списку гласача, постоји, зове се Сретан Бранковић, из села Грча, општина Витина, и има 44 године.
Вучић је рекао да је "заплет" настао због грешке у матичном броју.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести