Ђурђев: Вучевић као премијер додатни је гарант опстанка Републике Српске

- Поред председника Србије Александра Вучића, који је председник са седиштем у Београду који је дао највећи допринос политичком и економском развоју Републике Српске икада, али и у безбедносном смислу, сада ће и Милош Вучевић на месту премијера Србије дати важан допринос како опстанку и даљем јачању Републике Српске, тако и целокупног српског народа западно од Дрине - изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев.
aleksandar djurdjev, Privatna arhiva
Фото: Приватна архива

Он је истакао да је Вучевић недавно проглашен за почасног грађанина Бањалуке, те да је то јасан доказ колико поверење у њега имају наши сународници на том простору.

- Некада су Србима западно од Дрине увођене санкције, има и данас оних који овде у Србији њих називају геноциднима и учествују у кампањи са циљем уништења Републике Српске, али они су маргина, јер је данас српско руководство у Београду, као плод искрене народне воље, снажно опредељено ка српско-српским интеграцијама и, што је најважније, не стиди се да каже да воли Републику Српску" - подвукао је Ђурђев.

Председник Српске лиге истакао је да је веома важно што је у време покушаја усвајања резолуције о тзв. геноциду у Сребреници део Вучевићевог експозеа био посвећен сарадњи Србије и Републике Српске. ,,Уверен сам да ће српски народ, у јединству и заједништву, не само спречити усвајање те резолуције, већ и сачувати све оно што су наши преци крвљу ослободили од вековних окупатора - закључио је Ђурђев.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести