Гојковић: СНС за економско оснаживање жена

Чланица Председништва СНС Маја Гојковић поручила је данас да се та странка залаже за политичко и економско оснаживање жена и развој женског предузетништва

и истакла да је српско друштво дужно да ради на томе да се жене што више запошљавају.

Гојковић је, након обиласка фабрике обуће "Сара" у селу Платичево у општини Рума, у којој углавном раде жене из тог и суседног села, рекла да је влада ове године издвојила милион евра за подстицај и развој женског предузетништва и нагласила да су Србији потребне јаке и успешне жене.

Она је навела да је фабрика у Платичеву, коју води жена, добар пример развоја женског предузетништва, а захваљујући локалној самоуправи у Руми и сарадњом са владом, у овој општини, каже, постоје све бољи услови за пословање.   

Гојковић је посебно нагласила чињеницу да се сва обућа која се произведе у тој фабрици извози у земље Европске уније и у Русију, а жене у том и суседном селу имају прилику да раде и зарађују, чиме постају и снажније.

"Наше друштво је дужно да ради на томе да се жене што више запошљавају", поручила је Гојковић и навела да су посланице СНС у парламенту вредно радиле на доношењу закона који ће заштити жене, труднице и породиље.

Она је навела и да ће ускоро бити отворен посебан број на који ће жене моћи анонимно да пријаве сва кршења закона, како би их држава заштитила.

Гојковић, која је прва на листи "Александар Вучић - Србија побеђује" за покрајинске изборе, рекла је да жене увек доносе одговорне одлуке и да верује да ће и на предстојећим изборима гласати за будућност и листу странака окупљених око СНС.

Она је навела и да је општина Рума добар пример локалне самоуправе где се у сарадњи са Владом Србије и премијером Александром Вучићем отварају нове фабрике и најавила да ће за неколико дана бити постављен камен темељац за изградњу нове фабрике у тој општини.

Члан Извршног одбора СНС Александар Мартиновић рекао је да је данашња посета тој фабрици подршка женама да уђу у бизнис и да се баве сопственим послом, наводећи да је фабрика обуће најбољи пример како једна жена може успешно да води фирму, остварује профит и производи обућу намењену иностраном тржишту, што довољно говори о квалитету.

Мартиновић је поручио да ће СНС учинити све да у будућности жене добијају још више простора и у сфери политике и бизниса, посебно кад је реч о малим и средњим предузећима, попут фирме "Сара", која је добар пример како у сеоској средини може да се организује посао и да на селу не мора да се живи само од пољопривреде.

Он је навео да ће општина Рума наставити да подржава развој женског предузетништва, а у сарадњи са владом наставити са привлачењем инвестиција и отварањем нових радних места.

У прилог томе, навео је да ће 18. априла у тој општини бити постављен камен темељац за нову фабрику која ће пословати у саставу непалске корпорације и која ће у првој фази запослити 400 радника, а на крају пројекта 1.200, што значи да ће у наредних годину дана "елиминисати" незапосленост у Руми.
(Танјуг)
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести