Грбовић после искључења из посланичког клуба ССП: Ђилас ме не занима, нећу бојкот!

Павле Грбовић, лидер Покрета слободних грађана (ПСГ) који је искључен из посланичког клуба ССП Драгана Ђиласа, каже да то "тренутно није тема" и да је његов став да не треба бојкотовати предстојеће изборе у Београду 2. јуна.
2
Фото: screenshot / NovaS, N1

Грбовић је претходно рекао да став његове странке да се треба борити све док постоји и промил шансе и да треба изаћи на нову рунду разговора са председницом Скупштине Аном Брнабић у четвртак, као и на изборе у јуну.

Све ово је супротно до сада званичним ставовима коалције "Србија против насиља" и НАДА, имајући у виду да сагласно саопштили да неће изаћи на изборе 2. јуна.

- Мишљења су различита и није први пут да је тако, али верујем да ће доћи до договора и да ће одлука бити јединствена. Ја сам изнео став Покрета слободних грађана да треба учинити све како бисмо успели да променимо услове и да би у том случају требало изаћи на изборе. Верујем да је то већински став унутар коалиције и да су наши заједнички напори усмерени у том правцу, а не у правцу бојкота који видимо као последњу, најгору и изнуђену опцију - нагласио је Грбовић.

Наиме, како пишпу београдски медији, посланичка група "Странка слободе и правде - Покрет слободних грађана" се раздвојила, те ће се од сада звати посланичка група "Странка слободе и правде."

У њој неће бити посланика Покрета слободних грађана, међу којима су Павле Грбовић, Ана Орег и Владимир Пајић.

Подсетимо, Ана Стевановић Ђукић, чланица Председништва Странке слободе и правде, напустила је ту странку, а одлуку је јуче саопштила на друштвеним мрежама.

- После пет година одлучила сам да и формално напустим Странку слободе и правде, у којој сам од дана оснивања и поднесем оставке на страначке функције - чланице председништва и интернационалног секретара - објавила је Стевановић Ђукић и додала:

- Разлози за ову одлуку су бројни будући да она није донета у тренутку, но кључан разлог је неповратно разилажење у вредностима.

Она је истакла и да нову најаву бојкота избора сматра погрешном.

Информер, Курир

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести