Јоксимовић: Темеље здравог друштва градићемо сами

Европске интеграције су стратешки циљ Србије, али ћемо темеље здравог друштва, кроз реформе, градити ми сами, изјавила је данас министарка задужена за евроинтеграције Јадранка Јоксимовић.

Она је оценила да је ова Влада Србије заузела добар, еврореалистичан приступ, јер уважава све добро што долази из ЕУ, а истовремено као земља кандидат за чланство прати све што се мења у Европској унији, посебно оно што се тиче новог економског управљања.

Јоксимовић је, на скупу о економском управљању у Европи и процесу приступања ЕУ, рекла да економско управљање, које се спроводи у Србији,  не представља само ''стезање каиша'', већ је реч о најширим структурним реформама које за циљ имају раст бруто друштвеног производа.Говорећи о преговорима о приступању Србије ЕУ, Јоксимовић је рекла да не може да се говори о било каквим роковима и да је једино извесно да до краја 2018. године обавезно треба да ускладимо наше са европским законодавством.

''Све остало је део детаљних преговора, а на нама је да радимо добро'', рекла је министарка.Јосимовић је подсетила да је Србија успешно завршила процес скрининга када је реч о усклађивању нашег законодавства са европским, што је урађено за мање од две године.''Наша администрација је показала да је способна да се усклади са европским стандардима и да имамо добре администартивне капацитете'', истакла је Јоксимовић.

Према њеним речима, циљ је да током преговора о приступању покушамо да нађемо најбоље рокове до којих треба да ускладимо све области са правилима ЕУ.Она је поручила и да су та правила и рокови најбољи коректив за рад сваке владе.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести