Миленко Јованов: "Бојкоташи" обманули грађане

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Миленко Јованов рекао је у Шапцу да очекује да ће тамошњи градоначелник и један од лидера Савеза за Србију Небојша Зеленовић изаћи на локалне изборе у Шапцу, иако је био тврди заговорник бојкота, а као разлог навео је жељу да остане на челу локалне власти.
е
Фото: А. Савановић

– Да ли ће се предомислити још неко од њих који су се залагали за бојкот избора то ћемо видети, али је исто тако важно да размислимо како то да смо имали месецима преагресивну кампању бојкота у којој је свако ко је питао да ли је то најбоља могућа одлука провлачен кроз блато, масакриран на друштвеним мрежама од стране Ђиласових ботова и медија - па је чак и Драгољуб Мићуновић доживео стравично вређање - а онда, одједном, када су се сви заклели да ће да бојкотују изборе, прво излази покрет „1 од 5 милиона“, фактички Ђиласови омладинци, с најавом да ће да изађу на изборе, а сада и Ђиласове перјанице из локалних самоуправа Марко Бастаћ (београдска општина Стари град), Саша Пауновић (Параћин) и Зеленовић мисле да изађу на изборе. Не бих у потпуности искључио могућност да је то све ствар једног ширег договора и да су сви они грађани који су у било ком моменту веровали у оно што раде и говоре брутално слагани и обманути и резултат тога је чињеница да на тим њиховим скуповима имате до 215 људи – поручио је Јованов.

Он је рекао да је намера опозиције да изађу на изборе у местима где држе буџет и могу да управљају изборним процесом, док тамо где знају да немају никакве шансе проглашавају бојкот, јер, како је нагласио, имају увид у истраживања „и знају да их народ неће“.

Јованов је указао да је оптужба против градоначелника Шапца Небојше Зеленовића за кривично дело ненаменског коришћења око пет милиона евра буџетских средстава одбијена јер је наступила апсолутна застарелост кривичног гоњења, те да пресуда није ослобађајућа него одбијајућа.

–  Суд није одлучивао о томе да ли је Небојша Зеленовић невин или није, већ је констатовао да је поступак застарео. Зеленовић није ослобођен, нема папир да покаже да је поштен, частан, невин и на нормалан начин обављао функцију градоначелника Шапца. Он може да се захвали својим адвокатима, и на одређен начин српском правосуђу, што је протекло четири године од извршења кривичног дела које му се ставља на терет па је због тога поступак против њега застарео – казао је Јованов, напомињући да је Зеленовић на конференцији за новинаре прочитао део пресуде, без дела о наступању застарелости и тиме „поново обмануо јавност“.

Потпредседник Главног одбора СНС је још казао да би требало приликом следећих законских измена променити одредбе закона како оваква кривична дела не би застаревала овако брзо. СНС ће и наредном периоду, најавио је, објашњавати грађанима Шапца шта је Зеленовић радио у протеклом периоду, како се дошло до тога да у 42 села Града Шапца нема канализације ни основне инфраструктуре, а да за све то време неки други имају много више од потребног.

Казао је и да ће се СНС борити да и уколико се одлучи да изађе на изборе Зеленовић не добије нови мандат „да не би дошло више до крађе из буџета“.

– Дошло је време да се неке ствари у граду Шапцу промене, да се подвуче под црту и да се коначно реше. Избори ће бити веома тешки. Уложићемо велика средства како би сви били задовољни. Мораћемо да радимо вешто, брзо и посвећено да бисмо показали народу шта смо и колико урадили и шта ћемо тек урадити за наш народ. Тај план и тај програм који мења Србију из темеља мора бити представљен свакоме – закључио је потпредседник Главног одбора СНС-а Миленко Јованов уз оцену да ће након априла „пролеће коначно доћи у град Шабац, а да се дуга зима која је била никада неће вратити“.

  1. Савановић 
EUR/RSD 117.1216
Најновије вести