Јовановић: Потребни избори, влада достигла свој максимум

Лидер Либерално демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је данас да је потребно расписати превремене парламентарне изборе у Србији јер је садашња влада, како наводи, достигла свој максимум.

Јовановић је на заједничкој конференцији новинаре с председником СДС Борисом Тадићем, рекао да је Србија у вртлогу социјалне, економске и политичке кризе и оценио да у постојећим односима у друштву Србија не може дочекати "ни редован термин за покрајинске и локалне изборе" на пролеће 2016. године.

Према његовим речима, влада је достигла максимум и постала је "генератор проблема"."Ову земљу воде људи који немају снагу да ураде на оно што је потребно урадити, а одговор на то су избори", рекао је Јовановић који тврди да актуелна влада нема капацитет за промене и реформе и да "због своје неспособности у јавности фабрикује бесмислене афере, трага се за непријатељима и помиње државни удар".

Јовановић је рекао да очекује да премијер Александар Вучић по повратку из Кине у први план стави политичке проблеме у држави.Лидер ЛДП је рекао да политички савез те странке и СДС ради на свом програму и да он није "заверенички блок против Александар Вучића", као и да су отворени за друге политичке странке и разговор са грађанима, невладиним организацијама и синдикатима.

Тадић је рекао да је након најава о државном удару потребно умирити јавност, наводећи да грађани не могу живети у перманентном страху.
Власт, како наводи, одржава атмосферу ванредног стања, "статистичким манипулацијама обмањује грађане" и додаје да је "пораз владе што је Србија суштински успорена у европским интеграцијама, те да ће у најбољем случају Србија ући у ЕУ 2024. године".

 

СНС: Колико су се обогатили?

Српска напредна странка  је позвала лидере СДС-а и ЛДП-а Бориса Тадића и Чедомира Јовановића, за које сматра да су „персонификација уништавања Србије од 2000. године”, да грађанима јасно кажу колико су се обогатили, с колико тајкуна су постали најближи пријатељи и које су све послове за њих одрадили. „Да ли је потребно споменути да, ако је Тадић променио име странке, није променио чињенице и оно што грађани о њему мисле – да је, заједно са старим-новим демократама, спровео највећу пљачку у историји Србије, од уништавања стотина фирми, преко отпуштања стотина хиљада радника, до потпуног девастирања свих државних институција”, саопштио је СНС.

Напредњаци питају и да ли је потребно споменути како је Јовановић, „од младића који је носио поцепане ’старке’, стигао до власништва над фабрикама и милионима евра у некретнинама и кешу”.

СНС у саопштењу додаје да можда имају и три одсто подршке грађана Србије, а „политичке мастермајндове” Тадића и Јовановића пита колико грађана њих подржава. Како наводе у СНС-у, грађани Србије одлично познају лик и дело и Бориса Тадића и Чедомира Јовановића, и знају да су они урушили демократију и опљачкали Србију, због чега су их и послали у политичку прошлост.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести