Јовановић: Србија фантастично изнела изазов пандемије

БЕОГРАД: Србија је, као друштво, фантастично изнела изазов борбе против корона вируса, сачувани су бројни животи, а кад из свега изађемо биће времена за страначка "обарања руку", рекао је председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић.
ceda jovanovic tanjug
Фото: Tanjug
Он је гостујући у емисији "Осврт на Б92" оценио да бисмо, како је навео, били унакажени да није било изолације људи старијих од 65 година.
 
"Знате ли колико је просечан српски пензионер угроженији од пензионера из Ломбардије, шта се њему све десило у односу на пензионера из Бергама, који је пола живота провео на језеру Комо, а пола на Медитарену, а наши су само толико ратова прошли и ко зна колико болести вуку... Ми бисмо били унакажени да нисмо спровели меру ригорозне изолације те генерације и ти људи су имали снагу да то изнесу. Радујем се сада када видим да се најављује повратак, само да не направимо грешку", рекао је Јовановић и додао да његови родитељи нису живи, али да родитеље његове супруге нису видели од 15. марта, јер сви поштују правила.
 
Јовановић каже да време борбе против пандемије није време за страначку политику, као и да одлука да верници не иду у цркву за Васкрс није угрожавање верских слобода.
 
"Нисмо сви исти, то нас који смо другачији још више обавезује да другачије сагледамо време у којем живимо, поступке, живот, Много је важније од тога шта ја мислим о лидерима других странака та јасна порука коју су упутили српски лекари, људи за које је мислим да имају право и дужност да говоре први. Љуби ближњег свог као самог себе и чувај тај живот за себе и од себе тако што ћеш овај пут остати код куће. Није то угрожавање верских слобода, далеко од тога, нико није желео да нам се ово деси", каже Јовановић и истиче да је српски патријарх направио велики искорак".
EUR/RSD 117.0746
Најновије вести