ЛИНТА: Куртијев режим наставља смишљену политику ПРОТЕРИВАЊА СРБА

БЕОГРАД: Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта саопштио је вечерас да је упад наоружаних припадника косовске полиције у Привремене органе општина Пећ (у Гораждевцу), Исток (у месту Осојане) и Клина (у селу Видање) наставак смишљене политике протеривања Срба са КиМ, коју спроводи екстремистички режим Аљбина Куртија уз прећутну сагласност западних сила.
miodrag linta, tanjug video
Фото: Миодраг Линта, фото: Танјуг (Видео)

Такође, упад  косовске полиције у просторије амбуланте коју користе Срби у Приштини и одвођење здравствених радника у полицијску станицу у којој су држани више сати и пуштени тек синоћ око поноћи само је један од начина стварања страха и панике међу Србимам, а с циљем њиховог етничког чишћења, поручио је Линта.

Линта истиче да је одлука Аљбина Куртија да укине динар на Косову и Метохији  представља до сада најјаче средство протеривања Срба са њихових вековних огњишта.

''Преостали Срби живе и опстају на Косову и Метохији само захваљујући финансијским давањима Србије'', додао је он у саопштењу.

Линта је додао да подржава одлуку председника Александра Вучића да Србија затражи хитно одржавање седнице Савета безбедности УН поводом актуелне ситуације на КиМ.

''Важно је да Србија никада не одустане од поштовања међународног права и Повеље Уједињених нација'', нагласио је он.

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести