Мировић: За систем информисања у АПВ опредељен 341 милион

НОВИ САД: Председник Покрајинске владе Игор Мировић обратио се данас на свечаности поводом 70. годишњице дечјег листа на мађарском језику Јó Пајтáс, 60. годишњице од оснивања штампарије Форум и 73. годишњице листа Магyар Сзó и поручио да је информисање на језицима националних мањина један од најзначајнијих механизама за очување њиховог националног и културног идентитета и језика.
Igor Mirovic/Pokrajinska vlada
Фото: Покрајинска влада

"Важно је и за државу, која подршком показује свој демократски капацитет и однос према тим вредностима“, рекао је председник Мировић. 

Додао је да је у предлогу покрајинског буџета за 2018. годину за целокупан систем јавног информисања опредељено 341 милион динара, од чега је више од 83 процената за медије на језицима националних мањина. 

Председник Мировић је подсетио да Радио телевизија Војводине свој програм емитује на 13 језика и да заједно са дневним листовима „Магyар Сзó“ и „Дневник“ чини три темељна и најважнија симбола система јавног информисања у АП Војводини.

Данашњој свечаности присуствовали су председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине - националне заједнице Михаљ Њилаш, саопштено је из Покрајинске владе.

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести