НАЦИОНАЛНИ САВЕТ ВЛАХА позвао политичаре да НЕ САКУПЉАЈУ ПОЕНЕ на њихов рачун

БОР: Национални савет влашке националне мањине позвао је данас све политичке чиниоце да не злоупотребљавају трагедију која се десила у  Бору, убиство двогодишње Данке Илић, и да се не представљају као наводни заштитници Влаха.
v
Фото: Tanjug (Vladimir Šporčić)

У саопштењу председника Националног савета Влаха Новица Јаношевић наводи се да се последњих дана, након описа трагичног догађаја од стране полицијских званичника, поједине политичке партије у још једном покушају прикупљања јефтиних политичких поена, стављају у наводну заштиту Влаха.

Поставља се питање како се сада сетише Влаха? Национални савет Влаха истиче да су Власи припадници полиције, тужилаштва, судских органа, извршне власти, законодавне власти, локалних самоуправа, образовног, здравственог и целокупног друштвеног система, те да верују својој држави и носиоцима највиших државних функција.

Национални савет влаха осуђује гнусни злочин који се десио убиством мале Данке, верујемо да ће  полиција и тужилаштво  професионално расветлити  случај, и да ће починиоци максимално бити кажњени, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести