НАЈОПАСНИЈИ ИЗБОРИ ЗА ВУЧИЋА! Спонзори резолуције се умешали и у изборе, положили све карте да га сруше и зауставе србију!

Предстојећи избори претворили су се у одсудну борбу за опстанак Србије, онакве какву је свет добро упознао у последњих десетак година. Ово су сасвим сигурно најопаснији избори за Александра Вучића, човека који је такву државу изградио и који жели да је сачува.
vucic
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Све оно што се догодило у последњих неколико недеља, и на међународном плану и на домаћем терену, недвосмислено потврђује да су страни моћници синхронизовали акције усмерене на уклањање главне и заправо једине препреке на њиховом путу сламања и покоравања Србије. Гурање лажне државе Косово у Савет Европе и покушај сатанизовања Србије у Уједињеним нацијама помоћу резолуције о геноциду у Сребреницу само су два најеклатантнија примера жестоких удара које Србија ових дана трпи. И засад одолева.

Страни фактори којима смета суверена, слободна и независна Србија екстра су се потрудили да спроведу свој план и направе на Балкану још једну потчињену земљу која ће слепо и беспоговорно слушати диктат силних.

Опозиција као њихов адут, на њихову жалост, показала је бројне слабости и презир већинске Србије. А како и не би када су је водили они који су на грбачи сопствених грађана, попут Драгана Ђиласа, зарадили 619 милиона; они који су безглаво прелетали из странке у странку у нади да ће слетети на државне јасле; они који су преко опозиционог статуса јурили себи уносне каријере... Народ једноставно такве неће, ма како их странци паковали у сјајне и допадљиве целофане.

"Нова" лица

На крају, видели смо, и они су дигли руке од њих. Растурило се све у парампарчад, али брже-боље страни фактори проналазе нова лица.

Ето, Саво Манојловић се експресно трансформисао из активисте НВО у перспективног кандидата за градоначелника Београда. Добрица Веселиновић је од опозиционог епизодисте унапређен и инсталиран у први ешалон, баш као што је и Мики Алексић постао барјактар великог похода рушења Вучића и успостављања сасвим другачије власти у Србији. Да је поведу Саво, Добрица, Мики и остали асистенти неких са стране, Србија би свакако била држава која би без кичме и части пратила пут који јој неки други одреде, а не њени грађани.

Опасност је, дакле, велика. Са свих страна се покушава зањихати постоље на којем је Александар Вучић добро учврстио и држи нашу државу. Ови избори далеко превазилазе политичку борбу. Није ствар само у томе да се опозиција бори за шаку власти и привилегија. Ако се жели сагледати шира слика, онда свима мора да је јасно зашто се на овим изборима мора одбранити Србија и њен чврсто трасиран пут независне и суверене државе, државе просперитета и развоја, државе која неће никада калкулисати око својих државних и националних интереса, ма ко да јој држи мач над главом.

Тешки избори Професор Факултета политички наука Милан Петричковић је у разговору за Курир истакао да ће ови избори свакако бити специфични, те да је битно да излазност буде што већа.

- Избори ће бити тешки на себи својствен начин, а то је због тих притисака, уцена, због свега што се догађа споља. Вучић је просто једна врста рефлексије Срба где год да живе. Убеђен сам да ће због учињених напора у одбрани наших интереса, спољне политике, економије, у стварању унутрашње стабилности, привлачења инвестиција... све ће се то одразити на бирачко тело, које ће ово препознати и приклонити се Вучићу - наводи професор.

Он сматра да би било веома добро да буде велика излазност на предстојећим изборима.

- На тај начин би се показало свету да постоји некакав правац, да постоји национална усаглашеност и национално опредељење у правцу идеја које заступа та опција коју он води и о којој причамо - рекао је Петричковић.

Политички аналитичар Дејан Милетић за Курир такође објашњава важност предстојећих избора.

- Говорио бих о важности ових избора будући да су растући притисци и да би један бољи резултат СНС коалиције или уопште ове владајуће структуре показао да је Србија стабилна и да у ствари се вештачки креира одређена нестабилност и да постоји тежња да се ти притисци споља у ствари манифестују и изнутра. Тако да је то једна координисана акција и добро би било за Србију да дође до сличног резултата као на републичком нивоу и на тим локалним нивоима и тиме би се анестезирала за извесно време цела та концепција урушавања Србије изнутра - наглашава Милетић.

(Курир.рс)

 
EUR/RSD 117.1309
Најновије вести