НЕГУЈЕМО ТРАДИЦИОНАЛНО ДОБРЕ ОДНОСЕ СРБИЈЕ И ИНДИЈЕ Министар Цветковић: Извоз за Индију бележи раст од 65 одсто, добра пракса одржавања пословних форума

Министар привреде Слободан Цветковић разговарао је данас са амбасадорком Индије у Србији Шубдаршини Трипати о билетералној економској сарадњи две земље, инвестицијама и даљем унапређењу привредне сарадње.
Слободан Цветковић
Фото: Министарство привреде/Илустрација

Министар Цветковић је пожелео добродошлицу и успех у раду новој амбасадорки Индије и оценио да су односи Србије и Индије, базирани на блиским везама успостављеним у оснивачким данима Покрета несврстаних земаља, традиционално веома добри и пријатељски. 

-Индија се налази у периоду експанзије на свим пољима и постоји пуно  могућности за даљи развој и унапређење економске сарадње у више области. Охрабрујући су подаци о спољнотрговинској размени између наших земаља, извоз бележи раст од 65 одсто, закључно са новембром прошле године, док је увоз порастао за 9,5 одсто- рекао је Цветковић.

Фото: Министарство привреде

Цветковић је указао да Србија има привлачан пословни амбијент, квалитетну инфраструктуру, добар географски положај, политичку и енергетску стабилност што нас ставља на позицију једне од најатрактивнијих светских и регионалних инвестиционих дестинација. У прилог томе говори и 32 милијарде евра страних директних инвестиција у привреду Републике Србије у периоду од 2012. до 2022. године.

Амбасадорка Трипати је истакла да ће своје активности посветити подизању односа Србије и Индије на нови и још виши ниво. Објаснила је да постоји велико интересовање индијских пословних људи да дођу у Србију, али да је преперека визни режим. Амбасадорка је рекла да ће настојати да допринесе даљем оснаживању сарадње две пријатељске државе у бројним областима од заједничког интереса.

Министар Цветковић је указао да треба наставити добру праксу одржавања пословних форума и узајамних посета државно привредних делегација.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести