Николић: Припремам предлог решења за КиМ

– Желим с овом владом да делим судбину јер, ако ситуација буде лоша, узалуд је што председник добро ради – оценио је председник Србије Томислав Николић, и додао да су он и Александар Вучић

дошли заједно на власт и заједно ће с власти и отићи ако не буде добро.

Николић је, у интервју за НИН, рекао да ће Влади Србије ускоро изложити свој коначни предлог решења питања Косова и Метохије.

– На том предлогу интензивно радим јер смо већ негде на ивици и свако наше следеће попуштање могло би значити да смо се помало прећутно с много чиме сагласили – рекао је Николић. – Ако не постигнемо јединство, ја више ништа не могу да учиним за Косово јер у мојим рукама није ни спољна, ни унутрашња политика. Али, пошто сам победио на директним изборима, од мене се очекује да увек имам став и спреман сам, као и у случају претходне платформе о Косову, да предложим иницијални текст и да ми Влада каже шта је за њу могуће, а шта није, да дођемо до заједничког решења и да за то тражимо и подршку у међународним круговима.

Он је објаснио да ће то бити предлог Влади „јер ја по Уставу немам права предлагања Скупштини”.

Николић је оценио и да нису добра трвења која постоје у власти. Он се критички изразио о изјави министра спољних послова Ивице Дачића да је потребна промена Устава, али и о наступима појединих министара.

– Често се министри, чак и неки њихови чиновници, усуђују да коментаришу теме које нису у опису њиховог посла, уместо да сачекају премијера и седницу Владе на којој би се утврдио заједнички став – рекао је Николић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести