Пуповац: Aко тужилаштво не поднесе приjаву, ми ћемо

Председник Српског народног веца Mилорад Пуповац рекао jе синоћ, поводом претњи коjе му jе упутио председник десницарске странке A-ХСП Дражен Kелеминец да ће

поднети кривичну приjаву ако то не учини тужилаштво."Oво што се догадало протеклих дана, према мишљењу правне службе с коjом се консултуjемо jесте кривицно дело. Уколико то не уради државно тужилаштво по службеноj дужности, ми цемо то урадити сами - дакле поднети кривицну приjаву", рекао jе Пуповац за РTС.

Oн jе указао и да до сада ниjе било поступања полициjе коjима би се такве ствари сматрале кривицним делом.Председник минорне десничарска странке A-ХСП Дражен Kелеминец поручио Пуповцу да, ако му се не свиђа усташки усклик "За дом спремни", одсели у Србиjу, а своjе следбенике позвао да следе његов пример, након чега су уследиле и претње смрћу.

Kелеминец jе ову поруку Пуповцу упутио након што jе гласило СНВ "Новости" обjавило текст о спомен плочи хрватским ветеранима са уклесаним усташким поздравом у центру Jасеновца, што jе подигло прашину у Хрватскоj и шире.


Пуповац:Изјава Китаровић недопустива и срамна

Заступник у Сабору и председник Српског националног вијећа Милорад Пуповац оценио је недопустивом и срамотном изјаву хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић, која је рекла да не може да се меша у одлуке локалне самоуправе када је у питању постављање спомен плоче са усташким поздравом "За дом спремни", а може у чоколадице.

Пуповац је гостујући на регионалној Н1 ТВ рекао да ће те чоколадице, које је Грабар Китаровић поделила почетком седмице деци у Дубровнику, бити забележене као чоколадице срама."На тај начин подучавати децу, стигматизацијом једнога бренда, једне државе на тај начин то чинити...

Без свести шта производимо тиме, коју штету производимо у свести ђеце и јавности, коју политичку штету производимо, у крајњој линији економску. Не разумем, не могу схватити. Кад бих ја то урадио, с правом би ме се прозвало. Када председница ради такве ствари требала би добити поруку да су то штетне поруке", рекао је Пуповац.

Додао је да Хрватска у толико ствари има проблем у контроли хране, с елементалним, минималним надзором што, како је рекао, угрожава и здравље и новчаник."А онда се овде на овој чоколадици јуначимо и формирамо говор мржње. Недопустиво и срамно", рекао је Пуповац.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести