Шешељ нема шансе на председничким изборима

Није тајна да је премијер Србије Александар Вучић најпопуларнији политичар у држави и да једини има подршку више од 50 одсто грађана, што је довољно за победу у првом кругу

 председничких избора, изјавила је чланица Председништва Српске напредне странке Зорана Михајловић и додала да ће те чињенице бити узете у обзир када СНС буде одлучивао о председничком кандидату. Михајловић је, како преноси  Танјуг , рекла и да ће Вучић и Српска напредна странка одлучивати да ли ће бити ванредних парламентарних избора када процене да је најбољи тренутак.

Потпредседница Владе сматра и да нема сукоба СНС и Социјалистичке партије Србије, већ да „увек само” постоје напади функционера СПС на СНС и премијера Александра Вучића, а да су избори који следе добра прилика да у искреном разговору са СПС „видимо у чему је њихов проблем”. Она је додала да очекује да би исход тих разговора могао да буде договор о заједничком кандидату.

Према њеним речима, нема обрачуна СНС ни са потенцијалним председничким кандидатима опозиције:
- Али, Вук Јеремић је дужан да пружи надлежним истражним органима све одговоре на питања која имају за њега, а Саша Јанковић би требало да престане да крије своју председничку кампању иза веома одговорне функције коју обавља. А не да се понашају као Калимеро.
Михајловић је оценила и да лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ „нема шансе” на председничким изборима.

„Александар Вучић и СНС одлучиће о кандидату за председничке изборе и да ли ће бити парламентарних избора, када проценимо да је најбољи тренутак”, рекла је она и додала да СНС никад није бежала да код грађана провери своју политику.Према њеним речима, садашњи председник Србије Томислав Николић добро је обављао своју дужност у ипак мирном времену у ком је био председник, а о томе ко ће бити кандидат СНС за ту функцију одлучиће странка када за то дође тренутак.
 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести