СПС ради како мисли да треба

Социјалистичка партија Србије без остатка подржава политику Владе Србије и њене ставове, саопштила је функционерка те странке Славица Ђукић Дејановић. „Ми јесмо у тој влади

 зато што то СНС хоће, али је и чињеница да смо у тој влади јер врло подржавамо њену политику и мислимо да је неопходна Србији”, истакла је Ђукић Дејановић, одговарајући на критике да би социјалисти требало више да бране владине економске мере. Како је напоменула, ниједна одлука у влади није донета, а да чланови СПС за њу нису гласали. „Нема ниједног иступања наших представника на било ком значајнијем месту у ком не подржавамо ставове Владе”, истакла је Славица Ђукић Дејановић.

Она сматра да социјалисти у Влади Србије раде онако како треба да се ради, па и Дачић, за кога је премијер Србије Александар Вучић навео да би требало чешће да присуствује седницама Владе Србије, без обзира на путовања и обавезе. „Право премијера је да анализира рад свог кабинета и Владе, а обавеза министра спољних послова је да у складу са одлукама Владе буде тамо где му она налаже и то двоје просто треба ускладити. Мислим да радимо онако како треба да се ради. Да ли све може да се ради другачије и да ли све може да се критикује и анализира? Може, и ми смо Срби мало специјалисти у томе”, казала је Ђукић Дејановић, уз напомену да СПС и даље види у Влади Србије.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести