Шутановац: Пети октобар jе, ипак, дан за понос

Председник Демократске странке Драган Шутановац поручио jе данас, поводом 16. годишњице петооктобарских промена, да зна да су грађани разочарани и да су

 нека обећања изневерена, али да jе, ипак, 5. октобар дан за понос.

"Знам да су грађани разочарани. Знам да су нека обећања изневерена, да нека нису била ни реална. Нико ниjе могао да сагледа количину проблема коjа се годинама наталожила", наводи се у писаноj изjави лидера ДС.Ипак, истакао jе, 5. октобар jе дан за понос, дан када су грађани показали да постоjи линиjа коjу нико не може некажњено да пређе.

Данас већина говори о ономе што ниjе испуњено, каже Шутановац и додаjе: "Заборављаjу се страхоте ратова, разарања, празни рафови, иперинфлациjа, болнице без санитетског материjала, школе без струjе и воде, вртићи без ужина, бензинске пумпе без горива, пензионери без пензиjа, угрожени без социjалне помоци, родитељи без дечиjег додатка, градови без превоза, EПС без струjе, водоводи без воде, зиме без греjања, путеви без путника, апотеке без лекова, динар без вредности, девизне резерве без девиза, банке без штедње, Jезда, Дафина, немаштина и безнађе у ком смо живели."

Лидер ДС каже да, "ма колико се они коjи су данас на власти трудили да пониште све тековине 5. октобра, неће им поћи за руком да икога убеде да таj дан ниjе био историjски важан за Републику Србиjу".

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести