Трећа Србија избрисала из чланства троје новосадских одборника

Председник Треће Србије Мирослав Паровић поновио је да је због грубе повреде страначке дисциплине из странке у петак искључио досадашњег генералног секретара

Треће Србије Александра Ђурђева, који је и одборник у Скупштини Новог Сада, као и још двоје одборника те странке, Сунчицу Марковић и Горана Миленковића, и да је његова одлука неопозива и утемељена у Статуту странке.

Он је на ванредној конференцији за новинаре појаснио да му Статут даје овлашћења да без консултација избрише све оне чланове који направе грубу повреду дисциплине, што су, како је истакао, троје одборника учинили када су у петак 4. јула самовољно напустили седницу Скупштине Града, угрозили кворум и тако довели у питање владајућу коалицију у граду.

– Овде је реч пре свега о Ђурђеву, док су остало двоје искључених чланова изманипулисани од стране њега. Грубо кршење дисциплине од стране Ђурђева траје већ неколико месеци. Он је уцењивао чланове странке, претио им, а све је кулминирало у петак када је изашао са седнице градске скупштине и са собом повео још двоје одборника па је владајућа коалиција била на ивици да нема већину за изгласавање неких тачака дневног реда на седници на којој се расправљало о ребалансу буyета – рекао је Паровић.

Он се извинио чланови Треће Србије и целокупној јавности што је био “болећив према Ђурђеву” као једном од оснивача ТС-а, приликом свих афера које су се везивали уз његово име, те навео да су истините тврдње да је у Скупштини града шутнуо конобара и да је на националној основи вређао новинаре. Паровић је напоменуо да за те догађаје није знао јер није био присутан када су се дешавали, али да је накнадно утврдио да су се заиста десили.

– Осећам велику грижу савести због свега тога и још једном се извињавам целокупној јавности. У исто време понизно молим све политичке странке да поступе попут нас и да из својих редова избаце кукољ, односно све оне који се бахато понашају, баве уценама и поткупљивањима, како би упристојили политичку сцену у Србији – рекао је Паровић.

Он је рекао да очекује да ће СНС као стожерна странка градске коалиције наставити сарадњу са Трећом Србијом, а свом дојучерашњем партијском саборцу поручио да ће бити онемогућен да учествује у било каквом политичком договору у коме буде Паровић.

На наше питање да ли је контактирао са сада већ бишим одборницима ове странке, Паровић је рекао да је, након што је добио информацију да се са појединим одборницима владајуће коалиције, покушава угрозити већина у парламенту, питао Марковићеву и Миленковића да ли може да рачуна на њих.

– Обоје су ми одговорили потврдно, да би у 11.45 изашли напоље. Сунчица Марковић је рекла да иде да запали цигарету, а Миленковић да иде до тоалета. Међутим, у одборничким клупама су се појавили тек око 20 сати, када је било извесно да већина постоји за изгласавање ребаланса буyета града. У међувремену на моје телефонске позиве нису одговарали – нагласио је Паровић.

А. С.

 

Тражиће објашњење од полиције

Паровић и Јовановић су истакли да су запрепаштени чињеницом да су поједини активни и бивши чланови полиције заједно са Александром Ђурђевим у претходна два месеца испитивали поједине чланове ТС-а. они су најавили да ће о томе затражити објашњење од стране Полицијске управе Нови Сад.

 

Узурпирали сајт

Потпредседник Треће Србије Мироје Јовановић је рекао да на основу Статута странке право да заказује седнице Председништва има једино председник, или заменик председника, а како је, по његовим речима, заменик председника пре више од месе дана својевољно напустио странку, председник је остао једини који је овлашћен за заказивање седнице Председништва странке. 

На тај начин Јовановић је одговорио на позив Ђурђева за одржавање седнице Председништва који упутио објавом на званичном сајту Треће Србије. Тај сајт је, по тврдњи Јовановића, незаконито узурпиран од стране Ђурђева и да ће странка покренути поступак како би “вољом државног органа био принуђен да те шифре више не користи”.

 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести