У СКУПШТИНИ СРБИЈЕ БИЛО ЖИВО Завршене консултације у парламенту о потпредседницима и радним телима

БЕОГРАД: У Скупштини Србије данас су одржане консултације посланичких група о избору потпредседника парламента, чланова радних тела, сталним делегацијама у међународним институцијама, а председавајући Стојан Раденовић рекао је да није дефинитивно одлучено колико ће потпредседника бити.
skupstina srbije, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Дневник/Радивој Хаџић

Раденовић, који је позвао посланичке групе на консултације, рекао је за Танјуг да није дефинитивно одлучено колико ће потпредседника бити зато што представници листе "Србија против насиља" и други део опозиције уопште нису присуствовали.

"Сад смо разговарали уопштено, било је рећи о потпредседницима Скупштине и то смо на неки начин заокружили. Онда што је много важно о одборима, јер сваки одбор има неки сегмент, на пример спољна политика, унутрашња политика, наука итд. То је дефинитивно закључено, али ће још сутра мало да се утаначи", напоменуо је Раденовић.

Раденовић је додао да очекује да ће се опозиција обратити путем медија и рећи нешто о консултацијама на којима се нису појавили, јер они, како је рекао комуницирају преко медија, а не преко званичне скупштинске администрације.

"Чим је председник попустио са изборима, онда они траже неки нови предлог, размишљају ко ће бити министар итд. Тако да не комуницирају директно, бар колико ја знам, са администрацијом Скупштине", навео је Раденовић.

Консултацијама су присуствовали представници листе "Србија не сме да стане", коалиције око СПС, представници СВМ, Странке правде и помирења.

Присутни су били и посланик Бранко Лукић из посланичке групе "Ми глас из народа Др Бранимир Несторовић" као и посланик из друге групе - "Ми глас из народа" Бранко Павловић, док се посланици са листе "Србија против насиља" и коалиције НАДА нису се одазвали.

Раденовић је раније заказао, за понедељак, 18. март, седницу на којој треба да се изабере председник парламента, као и потпредседници Народне скупштине, а на дневном реду је и именовање генералног секретара и избор радних тела.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести