Влада најављује подршку предузетништву вредну 220 милиона динара

БЕОГРАД: Влада Србије усвојила је на данашњој седници Уредбу о утврђивању Програма подршке отварању регионалних иновационих стартап центара за 2019. годину. 
vlada srbije
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

Применом те уредбе биће унапређен иновациони екосистем на целој територији Србије кроз подршку отварања регионалних иновационих стартап центара, а с крајњим циљем да се обезбеде потребни услови и једнаке шансе за реализацију и развој иновативних предузетничких идеја. 

Средства ће моћи да користе организације и јединице локалне самоуправе, које треба да омогуће да се по реализацији одобреног пројекта постигне самоодрживост регионалног иновационог стартап центра, у којем би млади предузетници имали стручну, менторску, правну, саветодавну и логистичку подршку да покрену и воде бизнис, што ће бити значајан генератор отварања нових радних места у локалном окружењу, наводи се у саопштењу са седнице владе. 

За ове намене Влада је у буџету обезбедила 220.000.000 динара.

На седници је усвојена и Уредба о утврђивању Прогама за промоцију и популаризацију иновација и иновационог предузетништва за 2019. годину, којом ће се остварити континуирани допринос у развоју одрживе предузетничке културе, раст конкурентности Србије и изградња економије засноване на иновацијама и знању. 

Намера је да се информише јавност, универзитетска, академска, научно-истраживача и пословна заједница, а пре свега млади о системским мерама које спроводи Влада Србије, како би се подстакли грађани, а посебно млади да размишљају на предузетнички начин.

EUR/RSD 117.0668
Најновије вести