ВУЧИЋ О РАДОИЧИЋУ: Одговараће пред нашим органима, тек предстоји оптужница

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић рекао је данас ће Милан Радоичић, кога Тужилаштво терети за тешка кривична дела која је сам признао, да одговара пред нашим органима и да тек предстоји подизање оптужнице.
2
Фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

"Не бих да браним Радоичића јер он одговара пред нашим правосудним органима и тек му предстоји оптужница, када се истрага спроведе, да ли ће бити проширења истраге или не, то је на надлежним државним органима. Они ће установити све те чињенице", рекао је Вучић.

Он је то изјавио одговарајући на питања новинара после академије поводом 45 година Института за кардиоваскуларне болести ”Дедиње".

Вучић је рекао да је Радоичић улагао новац у своју кућу на КиМ, и да није износио паре из Србије, као што то чине многи лидери бившег режима и опозиције.

"Спроводи се истрага, нисам тужилац и нисам судија да бих  доносио било какву пресуду, то би било противправно", рекао је Вучић.

Он је додао да тужилац Радоичића гони за веома тешка кривична дела која је сам признао.

"Сам је признао, није било потребе да чујете било кога другог, човек је дошао и рекао "ја сам то урадио" и понудио себе", рекао је Вучић и додао да ће истрага бити настављена, оптужница подигнута

"Сви аспекти истраге биће покривени, одакле новац за оружје на црном тржишту, све ће бити установљено. То је наша обавеза и ми ћемо свој посао да обавимо", закључио је Вучић.

Видећемо који "пакет" доноси "петорка"

Вучић каже да ће се видети какав ће "пакет" 21. октобра донети изасланици из пет земаља, чији је долазак најављен за крај месеца.

Фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Одговарајући на питање да ли очекује додатне притиске, Вучић је рекао да не зна шта значе додатни притисци јер се свакога дана, како каже, суочава са притисцима.

"То вам је живот, то вам је посао. Сучавате се са спољним притисцима, са онима који би да руше Србију на различите начине, не верујем да је то случај са "петорком", верујем да они желе да на другачији начин поставе проблеме око решавања кризе на КиМ. Надам се, видећемо какав је то пакет и шта доносе 21. октобра.", рекао је Вучић новинарима.

Он је додао да се суочава са тим да један део људи жели споља да ограничи Србију, да спусти снаге Србије и у томе проналази помагаче у нашој земљи.

"Је л' разумете шта се догодило? Неко је писао писмо Жозепу Борељу из ове земље, не да уводи санкције Куртију, онима који малтретирају српску децу и српске људе на КИМ, већ против лидера њихове земље зато што не могу да га победе другачије. Јел' ви разумете, то се никада нигде није догодило. Је л' разумете са ким имамо посла?", упитао је Вучић.

Он је додао да они који то раде немају политику, већ свакога дана говоре да се уведу санкције Русији.

"То слушам сваки дан. Шта вам је политика? Ако можемо да срушимо, нека страда и наша земља само да би се ми дочепали власти", рекао је Вучић.

Србија најсигурнија земља у Европи

Вучић рекао је данас да је Србија најсигурнија земља у Европи с најмањим бројем убистава и тешких кривичних дела пропорцијално броју становника, упркос покушајима неких да то прикажу другачије.

"Много сигурнија него неке земље које мисле да нама имају право да држе предавања. Мислим да ћемо ми наредних дана изаћи са прецизним подацима о извршењу тешких кривичних дела, крађа, силовања убистава, покушаја убиства, па да видите колико је урађено. Колико се напредовало и колико је Србија безбеднија и сигурнија земља", рекао је Вучић на конференцији за медије

Одговарајући на молбу новинарке ТВ Инсајдера да прокоментарише наводне везе полиције и Беливуковог клана Вучић је рекао да су то аномалије које се увек показују у друштву и да је јасно да је та криминална група уживала нечију подршку.

"Али је држава после одређеног времена то препознала у потпуности сасекла. У корену. И уништила комплетан клан. Не може ни један велики клан да настане, а да не постоје људи који су пружали помоћ", рекао је Вучић и нагласио да је испитивање поводом тога у току и да се нада да ће се ускоро бити предочени и резултати.

Вучић је рекао и да се у безбедоносним круговима војске воде истраге о могућим пропустима појединаца у раду у вези са догађајима повезаним са Миланом Радоичићем.

"Све се испитује, радимо то и у круговима војске, све радимо и добићете саопштење о томе", рекао је Вучић.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести