Вучић: Пети октобар има и добре и лоше стране, судиће историја

Премијер Александар Вучић изјавио је данас да је 5. октобар донео и политички добре ствари, као што је отварање према свету, али и веома лоше као што је пљачкашка

приватизације и тајкунизација Србије и поручио да треба оставити да историја да доносе суд о том догађају.
"Ја не волим да се бавим великом оценама, видим да сви то воле. Било је неких позитивних и неких негативних ствари, оставићу истоји да одлучује", рекао је Вучић новинарима у Пожаревцу.

Он је додао да му је једино жао због тога како су се неки људи недолично понашали линчујући поједине људе, а да данас многи то покушавају да забораве.
"Имате политички добрих ствари, као што је отварање према свету, имате прилично лооповску, пљачкашку приватизацију, после које је уследила и тајкунизација Србије и то је било врло лоше", рекао је Вучић.

Свако време има добрих и лоших ствари, рекао је Вучић и поновио да је набоље да историја о то0ме доноси суд а не он.
"Никад ствари нису црно-беле, већ су у различитим нијансама сивог", закључио је Вучић.

 


СНС: Промене демократама напуниле џепове, грађани опљачкани
Српска напредна странка поручила је данас да ће учинити све да од Србије направи модерну, нормалну, државу са здравом економијом и да се они који су је палили, а данас позивају на насиље, заваравају ако мисле да ће свакодневним лажима успети да сакрију своја кривична дела.
  СНС је у саопштењу поручила функционерима ДС "који се са сетом сећају времена када је започела најбруталнија и најмасовнија пљачка Србије, њених грађана и народних пара" да би, да имају имало образа, као што немају, бар данас ћутали.

    Како се каже резултат "демократских промена", како то називају "они који су запалили Скупштину и сву документацију која им није одговарала, који су покрали чак и културно наслеђе из представничког дома свих грађана", јесу демократе пуних џепова, са скупоценим лимузинама и вилама, и с друге стране опљачкани грађани Србије.

    "Само тамо где нога демократа није крочила, ни грађани нису опљачкани", оценили су напредњаци.
     Наводи се и да су они којима су уста пуна демократских вредности, у Србију увели буразерску економију, створили мафијашко - тајкунске елите, спровели пљачкашке приватизације, распродали све, намештеним тендерима смејали се поштеним привредницима, разорили привреду, уништили средњи слој и Србију поделили на богате лопове, ДОС-овце и пријатеље тајкуне, и остатак Србије - осиромашене и опљачкане грађане. 

    СНС додаје и да су демократе успут разориле и правосуђе, спровеле скандалозну реформу, бруку за правосудни систем коју данас грађани плаћају из свог џепа, у износу од 15 милиона евра.
     Према њиховим речима, ни то није било довољно демократама, већ су, да би боље варали и лагали народ, куповали медије широм Србије, заједно са својим пријатељима тајкунима, и вршили бруталан притисак на новинаре, цензурисали сваки иоле критички текст, и коначно угушили слободу медија.

     У саопштењу се истиче и да су за само четири године своје владавине демократе повећале јавни дуг Србије за дупло, са 34,2 на 62,5 одсто БДП-а, више од пола милиона људи у приватном сектору послали на улицу, у јавни сектор запослили своју родбину и пријатеље, и да "онда и није чудо што демократе данас пате, јер више не могу да краду и раде шта им падне на памет".

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести