ЗАХАРОВА СЕ ОБРУШИЛА НА МАРИНУ АБРАМОВИЧ ЗБОГ УКРАЈИНЕ: "Она је сатаниста Зеленски је изабрао достојног творца"

Одлука Владимира Зеленског да позове уметницу Марину Абрамович за "амбасадора Украјине" је нова нормалност, написала је на свом Телеграм каналу портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова.
Youtube Printscreen/SHOWTIME, TED
Фото: Youtube Printscreen/SHOWTIME, TED

"Зеленски је изабрао достојног творца да овековечи своја зверства", пише она.

Захарова тврди да "пола света" оптужује Марину Абрамович да је "сатаниста".

"Она периодично организује ритуале користећи свињску крв и позива политичаре да учествују у њима", написала је Захарова.

"Уместо четкица, она користи своје тело, а Маринино главно средство уметничког изражавања је физички бол", тврди Захарова.

"Али најстрашније није чак ни ово. Већ чињеница да се, било да је то истина или дезинформација, такве вести у светској заједници доживљавају потпуно природно. Као што су донедавно доживљавани ветерани СС јединица у балтичким земљама и Украјини. Западни медији су светску заједницу навикли на такву "нову нормалност", написала је она.

Марина Абрамович се често суочава са оптужбама за "сатанизам" или "окултизам" због својих перформанса, а 2013. године је на Реддиту она и објаснила шта мисли о томе.

"Све зависи од тога у ком контексту радите то што радите. Ако радите окултну магију у контексту уметности или у галерији, онда је то уметност. Ако то радите у другом контексту, у духовним круговима или приватно или на ТВ емисијама, то није уметност. Намера, контекст онога што је направљено и где је направљено дефинише да ли је нешто уметност или није", рекла је уметница том приликом.

Dnevnik.rs/Kurir.rs

EUR/RSD 117.1121
Најновије вести