Зоран Николић пришао Радуловићу

Покрет „Доста је било”, који предводи бивши министар Саша Радуловић, има представника у Скупштини града Новог Сада јер је Зоран Николић, који је до сада наступао

 као самостални одборник, приступио том покрету.Зоран Николић је изабран на листи ДС-а у новосадску скупштину, да би прешао у СДС Бориса Тадића, који је напустио августа 2014. године и од тада у градском парламенту наступао као самостални одборник.

Николић је на конференцији за новинаре казао да су мотиви за његову одлуку ставови и вредности које заступа Покрет „Доста је било”, међу које је убројао уређен систем заснован на демократији, законима и владавини права, као и транспарентност и одговорност у државним органима и предузећима.Лидер Покрета „Доста је било” Саша Радуловић најавио је да ће у наредном периоду кључна степеница за тај покрет бити покрајински избори, који ће се одржати најкасније на пролеће следеће године.

– Ми се за те изборе спремамо и не само да ћемо прећи цензус већ ћемо и показати колико смо јаки у Војводини – казао је Радуловић, и додао да ће након „успеха на покрајинским изборима” Покрет прерасти у странку, с којом ће се припремати за парламентарне изборе које очекује 2017. године.Радуловић је казао да је за Војводину важна децентрализација, односно спуштање изворних прихода на ниво локалне самоправе, те да би, по његовом мишљењу, за Војводину најбоље било да се то деси на нивоу округа.

А. С.
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести