5. коло Суперлиге: Ибањез режирао преокрет

У тропском амбијенту, на стадиону „Рајко Митић”, виђена је одлична фудбалска представа у малом градском дербију. Звезда је најзад савладала великог дужника из прошле сезоне, екипу Чукаричког - 3:1.

Црвена звезда - Чукарички 3:1 (0:1)

БЕОГРАД: Стадион „Рајко Митић”, гледалаца 12000, судија: Грујић (Ниш), стрелци: Ибањез у 56. и 83. (из пенала) и Катаји у 88. за Црвену звезду, а С. Срнић у 19. минуту за Чукарички. Жути картони: Ковачевић, Грујић, Катаји (Црвена звезда), Остојић, Реган (Чукарички).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Рајковић 6, Петковић 6, Павичевић 7, Јовановић 7, Ибањез 8, Ковачевић 6 (Ристић), Грујић 7, Веред 6 (Катаји 7), Стојановић 6 (Јовић 7), Плавшић 7, Вијејира 6.

ЧУКАРИЧКИ: Стевановић 6, Ранђеловић 6, Пјасентин 6, Остојић 7, Реган 6 (Јанковић), Д. Срнић 7, С. Срнић 7 (Јовановић), Матић 7, Мандић 7, Стојковић 6, Павловић 6 (Бојић).

У тропском амбијенту, на стадиону „Рајко Митић”, виђена је одлична фудбалска представа у малом градском дербију. Звезда је најзад савладала великог дужника из прошле сезоне, екипу Чукаричког - 3:1. Занимљиво, опет су изабраници Миодрага Божовића освојили бодове након великог преокрета, како би кладионичари рекли „из два у један”, по трећи пут у овој сезони. Љубитељи фудбала заиста морају бити задовољни игром која је пружена на нашем највећем стадиону, и на крају разлога за славље имају црвено-бели који су били фуриозни у другом полувремену. Аргентинац Луис Ибањез двоструки је стрелац, режисер вредног тријумфа, вероватно и нови љубимац делија.

Опет је тренер црвено-белих Гроф Божовић направио корекцију у саставу, гурнувши одмах у ватру новајлију Плавшића уместо Катајиа, а Јовановић је поново прекомандован на штоперску позицију. И већ у 9. минуту Плавшић је показао да поседује изузетну брзину када је припремио прву прилику домаћину коју није реализовао Веред.

Узвратио је Чукарички у 19. минуту, контранападом из фудбалских уyбеника. Драгољуб Срнић дугом лоптом пронашао је Мандића овај је сервирао Славољубу Срнићу који је у налету топовским ударцем погодио циљ - 0:1. Водио се велики „рат” на терену уз неколико полуприлика на обе стране.

На старту другог полувремена Звезда стиже до изједначења. Луис Ибањез је мајсторски извео слободан ударац са 20 метара, постигавши заиста ефектан погодак. Уследио је снажан притисак Звезде, Јовановић је главом уздрмао пречку, потом се није најбоље снашао „резервиста” Катаји. Чукарички се бранио, али није више било простора да озбиљније угрози Рајковића.

Финиш меча протиче у знаку вицешампиона. У 83. минуту Вијејира је надмудрио одбрану Чукаричког а после прекршаја Стојковића судија Грујић је без размишљања показао на белу тачку. Лопту је опет узео Ибањез и новом „бомбом” донео вођство домаћину. Већ тада је било јасно да ће Звезда до новог тријумфа, који је само потврдио Катаји и у 88. минуту. 

З. Рангелов

 


Јавор изненадио у Чачку, без победника у Нишу

Фудбалери Јавора савладали су вечерас у Чачку екипу домаћег Борца са 1:0, док су Раднички и Вождовац одиграли у Нишу без голова (0:0), у утакмицама 5. кола Суперлиге Србије.
Ивањичани су наставили са сјајним партијама ове сезоне, забележили четврту победу и преузели вођство на табели са 12 бодова, док је Борац претрпео други пораз и остао са три бода мање.
Вождовац је освојио важан бод на гостовању у Нишу и одмакао последњепласираној Јагодини.

Борац - Јавор 0:1
(Јосовић 48)

Раднички Ниш - Вождовац 0:0

Одиграно раније данас:

Црвена звезда - Чукарички 3:1
(Ибањез 55, 82. пенал, Катаи 87 - С.Срнић 16)

ОФК Београд - Радник 3:0
(Јовановић 8, Лишчевић 52, Субашић 74)

Рад - Младост 4:2
(Михајловић 49. пенал, 86, Арсенијевић 52, Живановић 58. аутогол - Гаврић 6, Јовановић 18)

Спартак - Јагодина 0:0

Утакмица између Новог Пазара и Металца почела је са закашњењем због квара на рефлекторима.

Преостали меч 5. кола Војводине и Партизана игра се у четвртак у Новом Саду од 20 сати.
Табела: Јавор 12 бодова, Црвена звезда 11, Партизан и Борац по 9, Раднички 8, Чукарички, Рад, Нови Пазар и Војводина по 7, итд.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести