Ашћерић тренира с Новосађанима

После ремија (0:0) који су остварили у дуелу с Металцем у Горњем Милановцу, фудбалери Војводине нису се вратили у Нови Сад, већ су продужили на Златибор.

У својој старој бази, хотелу “Палисад”, црвено-бели тренирају и спремају се за среду и утакмицу четвртфинала Купа Србије, у којој ће, у Ивањици, снаге одмерити с домаћим Јавором. С Новосађанима од јуче тренира и Никола Ашћерић, нападач Радничког из Ниша, који чека решење Арбитражног суда ФШ по његовом захтеву за раскид уговора на штету клуба, због неизмирених обавеза. Ашћерић је добио дозволу Нишлија да се прикључи тренинзима Војводине, а у наредним данима биће познат епилог његовог захтева и то да ли ће (и од када) шеф стручног штаба новосадског суперлигаша Ненад Лалатовић моћи да рачуна на услуге овог фудбалера.

- Пред нама је у среду веома важна утакмица с Јавором, који је у последњих 28 утакмица на свом терену непоражен био у чак 26 сусрета - рекао је Лалатовић. - Заиста имамо паклен распоред, јер после овог дуела гостујемо екипи Рада која се у протеклом прелазном року добро појачала и довела неколико искусних и квалитетних играча. Сада се мало одмарамо од дуела с Металцем, јуче су јачи тренинг имали момци који нису наступили у Горњем Милановцу, док су остали радили на вежбама опоравка.

Одласком Огњена Ожеговића у Кину, отворило се место у шпицу напада Војводине. Против Металца је ту улогу добио Никола Трујић, али је Лалатовић нагласио да овог фудбалера и даље види на бочној позицији. Јесте ли ближе сазнању ко би у Ивањици могао да предводи навалу ваше екипе, питали смо тренера Новосађана.

- Имамо на тој позицији младог Павкова, који је сигурно будућност Војводине, али му недостаје суперлигашког искуства - нагласио је шеф струке Новосађана. - У сусрету с Металцем створили смо неколико добрих прилика, али их Трујић, Милетић, Вукчевић и Мелег нису реализовали. Генерално, играли смо боље него против Спартака и потребно нам је време како бисмо изгледали онако како желим. Изненада смо остали прво без Иванића, затим и без Ожеговића, два јако битна играча и појачавали смо се у ходу. Нису све новајлије још стигле да се уклопе у наш начин рада, али веома брзо очекујем да у томе успеју. Сада је с нама и Никола Ашћерић, али још не знам када би он могао да стекне право да наступа за Војводину. Почео је да тренира и верујем да ће се брзо уклопити у захтеве које пред њега будемо поставили.

Имате ли неких здравствених или проблема другачије природе у екипи?
- Против Јавора право наступа због жутих картона неће имати Душан Мићић, док муку с повишеном температуром има Филип Малбашић. Вирус грипа му не дозвољава да почне с радом, ево, јуче је имао 39 степени и тешко је претпоставити да би могао да наступи у Ивањици. У тим се враћа Новица Максимовћ. а остали играчи су здрави и на њих могу да рачунам. Верујем у екипу и сигуран сам да, када се све буде наместило онако како желимо, бићемо прави и играти добро, баш онако како то од нас навијачи и очекују - додао је Ненад Лалатовић.

А. Предојевић

Скаутинг дуела Јаво – Вождовац

Ненад Лалатовић, његов први помоћник Драган Шарац и секретар стручног штаба Драган Вукићевић, пратили су у суботу у Ивањици првенствену утакмицу Суперлиге Србије, између Јавора и Вождовца (0:0).

- Имали смо прилику да Ивањичане још једном видимо на делу - рекао је Лалатовић. - Наравно, не бих јавно излазио с тим шта смо видели, већ ћемо то пренети нашим играчима, које ћемо покушати да припремимо да остваре циљ и изборе пласман у полуфинале националног купа.

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести