Без калкулација у Минску

Да ли ће рукометаши Војводине дочекати пролеће у Европи знаће се после суботњег реванш меча 3. кола квалификација за Лигу Европе, у коме ће снаге одмерити са СКА Минском у Белорусији.

Од европског пролећа изабранике Ђорђа Ћирковића дели 60 минута жестоке борбе, готово је извесно пред пуном халом, а пласман у Лигу обезбеђује им победа, нерешен резултат, пораз мањи од пет голова и пораз од пет глова под условом да постигну више од 22 гола (први меч Воша славила 27:22).

Јунак првог меча на Сланој бари био је грузијски интернационалац Серђо Датукашвили.

– Победа од пет голова разлике у првој утакмици је солидна, али нам не дозвољава да се опустимо. Мораћемо максимално да се концентришемо свих 60 минута како бисмо изборили Лигу Европе, што би много значило за клуб, град, као и наше каријере, поготово младих играча. Многи су били склони после првог сусрета да кажу за Минск да није озбиљан ривал. Међутим, то је можда тако изгледало са стране, али они су врло озбиљна екипа, физички јака, имају систем, који је незгодан по противника. На ту причу су насели и Пољаци, који у својим редовима имају неколико играча из Бундеслиге, а Брест је с њима играо егал утакмицу  – појаснио је леви бек.

Датукашвили каже да су имали много добрих ствари у првом мечу,као и кризних момената.
– Ни после гледања снимка утакмице нисмо могли да нађемо разлоге лошег издања у првих десет минута другог полувремена. Период застоја деси се једном-два пута у утакмици, а нама се то десило пет-шест пута. Добит по екипу је долазак Бећировића, као и повратком Елезовића, пошто сада имамо веће могућност ротације у бековској линији. Права је штета што због папира Коцић неће моћи да игра. Његовим довођењем клуб је направио добар потез.
Тридесетшестогодишњи бек зна рецепт успеха у Минску.

– Потребно је да идемо на победу, без калкулација. СКА Минск је млада и брза екипа, зато је потребно да се брже враћамо у одбрану, да техничке грешке сведемо на минимум, да у нападу играмо стрпљиво и концентрисано. Не треба заборавити ни борбеност у одбрани и што више да постигнемо лаких голова. Њихових очекиваних  2.000 навијача за нас могу да буде само мотив више, да настојимо да их головима утишамо. Искрено, очекујем да славимо у Белорусији, чиме би обрадовали наше присталице и показали да се у Србији игра још увек добар рукомет – категоричан је Серђо Датукашвили.
Утакмица СКА Минск – Војводина игра се данас од 16 часова по нашем времену.

Ј. Галић
 

Град уз Вошу

Пред полазак у Белорусију, председник Војводине Милан Ђукић уприличио је дружење с играчима и стручним штабом, с намером да их подржи на њиховом путу до циља.
– У случају остварења циља, имамо гаранције Града да ће нам покрити трошкове, зато дајте све од себе да се вратите уздигнута чела. Задовољни смо залагањем и игром у првој утакмици, надам се да ћете добру партију поновити у Минску – рекао је Ђукић.

Парови

Реванш утакмице 3.кола: Адемар Леон - Порто (24:29), Стинта Бакау - Холстебро (27:32), Турда - Нексе (20:35), Нант - Берлин (18:23), Хаслум - Каустик (28:31), Татран - Мелсунген (24:31), Хамбург - Кристијанштад (29:27), Балатонфуреди - Алпла Хард (26:31), Елверум - Костанца (21:27), Сент Петерсбург - Грундфос (22:23), Винтертур - АГРО Тополчани (28:26), Хуеска - Ескилстуна (24:32), Грањолерс - Спортинг (25:27), Горење Велење - Пермски медведи (37:34), Оросхаза - Скјерн (20:40), СКА Минкс - Војводина (22:27).

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести