Богдановић и Милутинов: Тешко против Шпаније

Кошаркашки репрезентативац Србије Богдан Богдановић рекао је да селекцију Шпаније види као главног фаворита на Европском првенству, али да српски тим треба да гледа само своју игру

 и диже форму из утакмице у утакмицу.

"Као што сам већ много пута поновио, мислим да је селекција Шпаније главни фаворит у нашој групи, али мислим да не треба сами себе да фаворизујемо и да правимо неки додатни притисак одмах на почетку. Треба да гледамо нашу игру, да је базирамо на нашим квалитетима и поправљамо мане, односно треба само да гледамо у наше двориште", рекао је Богдановић Танјугу.

Он је нагласио да, упркос томе што Шпанци на првенство стижу ослабљени због неиграња неколико НБА звезда, "Црвену фурију" и даље види као главног претендента за трон.

"Издавајам Шпанце као фаворите јер већ дуго година су одличан тим. Сви причају како су ослабљени, али они и даље имају играче који су освојили Евролигу, као и НБА играче. Не мислим да су нешто специјално ослабљени, али мислим да ће бити веома мотивисани. Ми морамо да пружимо што већи отпор и оно што краси игру репрезентације, односно адреналин "фајт" и срчаност", додао је члан турског Фенербахчеа.

Богдановић је истакао да већина тимова долази на првенство у најјачим саставима, због великог мотива које доноси освајање првенства, односно могућност да се нађу на Олимпијским играма у Рију, наредне године.

"Сви ове године долазе са изузетно јаким саставима и знају колико је велики улог носи освајање Европског првенства. Никада нисам био, али чуо сам разне приче за Олимпијске игре и свакако да су сви додатно мотивисани да се нађу у Рију. Има доста репрезентација које могу да припрете, као што смо и ми прошле године "из сенке" изненадили. То се никад не зна, па тако може да се деси да Турска, Немачка или Хрватска направе сензацију" рекао је Богдановић и додао да ће упркос проблему са леђима, бити спреман за прву утакмицу против Шпаније.

"Није баш све у реду са леђима, али бићу спреман за прву утакмицу на турниру. То не могу сам да проценим док не одем на првенство и видим како се осећам. Бол није стално исти, није стално исто оптерећење, другачије је", закључио је Богдановић.

Првенство Европе за кошаркаше од 5. до 20. септембра заједнички организују Француска, Хрватска, Немачка и Летонија, а Србија ће играти у Б групи, у Берлину, са Шпанијом, Италијом, Турском, Исландом и домаћином Немачком, а првој утакмици најбољи српски кошаркаши снаге ће одмерити у суботу против селекције Шпаније.

Милутинов: О овоме сам сањао као дете, оправдаћу поверење
Дебитант у кошаркашкој репрезентацији Србије Никола Милутинов рекао је да је јако срећан што се нашао на коначном списку селектора Александра Ђорђевића за првенство Европе и додао да ће дати све од себе да оправда указано поверење.

"Као прво желим да кажем да сам заиста срећан што сам се нашао на коначном списку. Мислим да је то сан сваког детета у Србији и даћу све од себе да помогнем репрезентацији да остваримо што бољи резултат", рекао је Милутинов Танјугу.

Он је нагласио да Србију очекује изузетно тешка прва утакмица на турниру, против селекције Шпаније, али да је тим спреман да пружи свој максимум.

"Не бих издвајао посебно ниједног играча шпанске репрезнтације, јер они су као што већ сви знају једна јако добра репрезентација. Биће сигурно доста тешко на тој првој утакмици. Даћемо све од себе то можемо да обећамо, а за резултат ћемо видети на терену", додао је нови центар Олимпијакоса.

Бивши кошаркаш Партизана  је на питање која репрезентација може да изненади и буде "фаворит из сенке", попут Грчке или Италије кратко додао.

"Мислим да ми можемо да изненадимо на Европском првенству", са осмехом на лицу закључио је Милутинов.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести