Божић: Чека нас тежак дуел против Будућности

Тренер кошаркаша Партизана Петар Божић рекао је да његову екипу сутра чека тежак дуел против лидера АБА лиге подгоричке Будућности.

"Чека нас тежак посао али играчи и ја ћемо дати све од себе да пробамо да направимо изненађење. Они су екипа која игра разноврсно и која има добро попуњен састав са по неколико квалитетних играча на свакој позицији. Будућност претендује на сам врх Јадранске лиге и у складу с тим је селектиран тим", рекао је Божић на данашњој конференцији за медије у хали Пионир.

Он је нагласио да његова екипа мора да покаже велику жељу и борбеност коју су показивали и у претходним дуелима.

"За нас је ово друга утакмица по реду са екипама које по стању на табели и квалитету имају улогу фаворита. Морамо да жељу која ће сутра мора бити оргомна искористимо за борбеност и енергију коју смо на моменте показивали и у претходним мечевима. Евидентан је напредак у игри и верујем да ће екипа играти све боље", истакао је стратег црно-белих и додао да Партизан интензивно ради на довођењу новог појачања.

"Тренутно смо у преговорима са једним играчем и надам се да ће се тај посао ускоро реализовати за разлику од неких претходних и да ћемо ускоро имати лепе вести", закључио је Божић.

Утакмица између Партизана и Будућности на програму је сутра од 21 сат у хали Пионир.

Марић: Професионалац сам, желимо да задржимо прво место
Кошаркаш подгоричке Будућности Алекс Марић истиче да ће емоције оставити по страни у утакмици против бившег клуба Партизана.

"Сви знамо да Партизан одлично игра на свом терену. Без обзира какве резултате имају ове сезоне, чека нас велика утакмица, у којој ћемо тражити шансу да задржимо прво место. Наша најјача снага је одбрана, што смо показали до сада и покушаћемо на исти начин да одиграмо против Партизана", рекао је Марић на конференцији за медије, а преносе Вијести.

Аустралијанац српског порекла кошаркашки се афирмисао у Партизану, са којим је дошао до Фајнал фора Евролиге и освојио титуле шампиона Србије и Јадрана у сезони 2009/2010.

"Као професионалац размишљам да је свака наредна утакмица битна, па тако је и ова", додао је Марић.

Тренер лидера регионалног такмичења Игор Јововић поручио је да екипа не сме да потцени Партизан.

"Не бих превише посматрао табелу. Иако је Партизан у доњем делу, а ми први, мечеви ова два тима су увек са посебним мотивом, поготово када се игра у Пиониру. Сигуран сам да они имају квалитетан састав који моžе да направи проблеме. Имамо огроман респект према њима", поручио је Јововић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести