Да се не понове падови

После пораза у дербију од Партизана и победе над Локомотивом Кубањ, кошаркаши Црвене звезде Телеком завршавају седмицу фокусирани на дуел у понедељак против МЗТ Скопља

(18, ТВ Арена спорт). Екипа Дејана Радоњића завршиће утакмицом против македонског тима серију мечева у хали Пионир и уједно почети још једну напорну недељу, током које ће одиграти још две утакмице (Дарушафака у четвртак, Игокеа у недељу).

Тренер Звезде Дејан радоњић тражи од екипе максималан приступ, како изненађење не би било ни наговештено. - После велике победе коју смо направили у дуелу против Локомотиве, долази нам у госте МЗТ, екипа која својим квалитетом и искуством заслужује бољу позицију од тренутне. Сигурно је да после претходног дуела не желимо да нам се понове ситуације које су биле након таквих момената у овој сезони. Надам се и очекујем да ће екипа добро реаговати и да ћемо успети да савладамо МЗТ -  поручио је Радоњић.

Он се осврнуо и на тренутни моменат сезоне и истакао да има довољно времена за склапање коцкица до полуфинала АБА лиге.

- С обзиром на чињеницу да ћемо и у полуфиналу бити у распореду такмичења као сада сигурно је да је јако важно да искористимо месец и по до почетка серије, како бисмо дошли до статуса да можемо да играмо приближног квалитета у оба дуела. Да не постоје толике разлике као до сада. Ова екипа заједно је месец дана, а мислим да има довољно времена да дођемо до тог нивоа да будемо спремни за ту серију, у овом истом ритму.

Тренер Звезде био је упитан и за шансе свог тима за пласман у Топ 8 Евролиге, с обзиром на то да црвено-бели са скором 3-2 држе судбину у својим рукама. - Пре свега, ситуација у нашој групи је таква да малтене осим Дарушафаке тренутно сви су у игри за пласман. Неко је мало у бољој ситуацији од нас, неко је у истој као и ми, али не желим да размишљам само о томе, већ да кроз овај период урадимо све што можемо да будемо спремни да за неколико дана играмо на сличном нивоу. Мислим да би требало овај период и тако искористи, а не да се чувају снаге – казао је Радоњић.

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести