Дерби са Чукаричким прилика за поправни

Иако је то ретко ко од њих гласно хтео да каже, плашили су се помало фудбалери Војводине утакмице 3. кола плеј-офа с Вождовцем. Победа им је била од великог значаја,

практично нису смели ни да помисле да би могло да буде другачије, а десило се управо то. Иако су створили пуно прилика пред голом Београђана, ни једна лопта није завршила иза леђа голмана Марка Милошевића, па су црвено-бели морали да се помире с ремијем (0:0), који је за њих готово раван поразу. Чувар мреже гостију Милошевић израстао је у јунака утакмице, колико својом, толико и заслугом неспретних и несрећних играча Војводине.

Мора се истаћи и чињеница да се у 82. минуту догодио спорни моменат, када је Ненад Маринковић, а не Пузигаћа како је тренер домаћина Ненад Лалатовић сугерисао, у казненом простору саплео Синишу Бабића и оборио га. За малобројну публику на „Карађорђу“ био је то чист пенал, али за судијску поставу, на челу са Бојаном Николићем из Крагујевца, ту ничега спорног није било.

- Нисмо имали среће, јер нисмо успели да реализујемо ни једну од бројних прилика које смо створили – рекао је Синиша Бабић, који је у игру ушао у другом полувремену уместо Малбашића. – По свему, морали смо да постигнемо барем два-три гола, али нас једноставно није ишло. Дође такав, лош дан и што пре морамо да се окренемо следећој утакмици, а то је дерби с Чукаричким у Београду. И даље верујем да ћемо изборити европску визу, имамо добар тим и убеђен сам да ћемо то и доказати.

Над Бабићем је начињен прекршај у 82. минуту, када није досуђена најстрожа казна.
- Немам никакву дилему, прекршај је постојао и арбитар нас је у том тренутку оштетио. Признао ми је чак и Ненад Маринковић, који ме је на недозовљен начин зауставио, да је фаул био, али шта то вреди када се пиштаљка није чула. Главни судија, као и додатни арбитар, били су близу месту догађаја, могли су све лепо да виде, међутим... Противнички играч ме је вукао за дрес, онда и саплео, а на снимку се види да је био окренут од лопте и да није ишао на њу, већ на мене. Војводина је имала лош дан што се реализације тиче. Стрелци су затајили, погодили су стативу (Росић у 71. минуту), а више пута из добрих позиција шутирали су лоше.

- Надам се да ће нам се за ове промашаје вратити већ у утакмици с Чукаричким. Голман Вождовца се добро постављао, а ми смо му помогли слабим шутевима. Пред нама је дерби с одличним тимом који је већ обезбедио пласман у Европу и који нема пред собом резултатски императив. Колико је Чукарички квалитетан, потврђују и његове победе над Партизаном и Црвеном звездом, али ја верујем у наш квалитет и мотив. Желимо да се дочепамо улазнице за Европу, а победа, или макар бод у тој утакмици нису за нас недостижни. Надам се да ће ривал бити и нешто опуштенији, а ми знамо шта нам ваља чинити и сигуран сам да ћемо у науму успети – најавио је Синиша Бабић.

А. Предојевић

Четврто коло у уторак

Овог викенда се не играју утакмице у плеј-офу и плеј-ауту. Наредно, четврто коло на програму је у уторак, 3. маја, а дерби играју Чукарички и Војводина.

У осталим утакмицама састаће се: Вождовац – Црвена звезда, Радник – Партизан и Борац – Раднички Ниш.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести