Ђорђевић: Французи најбоља могућа провера пред турнир

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је данас да је пријатељска утакмица са Французима одлична провера пред старт квалификационог турнира за Олимпијске игре у Рију.

"Утакмица са Француском је најбоља првера јер је ривал међу три најбоља у Европи. Без обзира што су пријатељске увек се закува и обе екипе желе да победе. Момци раде са много жеље, пуног срца, много су озбиљни и сконцетрисани. У кратком периоду који нас чека пред турнир не постоји неки системски рад којим би могли да дођемо до потребне форме, али момци схватају све што тражим", рекао је Ђорђевић на конференцији за медије у хотелу ‘Краун Плаза‘.

Он је нагласио да је пристуна велика жеља у тиму и позвао навијаче да испуне КОМБАНК арену.

"Велика жеља и амбиција је пристуна код сваког играча и задовољство је радити са њима. Влада велико заједништво, тимски дух и велика ми је част да радим са њима. Позивам навијаче, да им покажемо како се боримо за боје Србије заједно са њима. Они су велики део свих наших резултата и хоћемо да им вратимо добром игром".

Ђорђевић је потврдио да повређени Немања Бјелица данас стиже у Београд, док је Милан Мачван ради са лонгетом.

"Бјелица ће доћи директно на тренинг са аеродрома. Одрадио је неке тренинге и нога се полако враћа у нормалу. Радују добро одрађене терапије и једва чека да дође, што нас радује јер знамо колико је важан за нас. Са наше стране немамо права на притисак и захтев јер желимо га 100 посто спремног. Што се тиче Мачвана он је са нама све време, ради и са лоптом шта год може. Он је један од нових момака, али има кошаркашку и људску интелигенцију".

Према његовим речима играчи ће бити потпуно спремни за први дуел са Порториком.

"Теодосић је прескочио један тренинг, сви имају ситне повреде. Мало смо подигли количину рада, види се замор, али морамо да тренирамо да би се довели до такмичарске форме до прве утакмице са Порториком. Прикупили смо потребне информације, полако спремамо целу екипу за дуел који нас чека. Порторико је екипа која има изузетно атлете, играче са НБА искуством. Одличним Бареом, видећемо да ли ће се и Аројо придружити, свакако је екипа за респект", рекао је Ђорђевић и истакао да га радује партија из првог меча са Французима.

"Они ме сваки дан све више радују. Када човек са ове позиције види да испред себе има тим, онда је то велико задовољство. То је наш "трејдмарк". Одбрана постаје засттинини знак", закључио је Ђорђевић.

Репрезентативац Србије Богдан Богдановић рекао је да екипа нема много времена за припреме пред квалификациони турнир и поновио да је Француска одлична провера.

"Француска је изузетно добар противник. Надамо се да ћемо показати нашој публици дугогодишњи рад са селектором. Види се да се сваке године све лакше уклопимо, и да  влада добра атмосфера у екипи. Сви долазимо мотивисани на тренинге", рекао је Богдановић и осврнуо се на трејд у Сакраменто.

"Не знам пуно, али ако се то деси надам се да ћу сарађивати са бившим играчима наше репрезентације Дивцем и Стојаковићем", истакао је Богдановић.

Пријатељска утакмица између Србије и Француске на програму је сутра од 21 сат у КОМБАНК арени, док је за уторак планиран дуел са селекцијом Грчке од 20.15.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести