УТАКМИЦАМА ШЕСНАЕСТИНЕ ФИНАЛА НАСТАВЉЕН ДНЕВНИКОВ ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ: Скајоптик убедљив у одбрани титуле

Победом против екипе Ларбо са 5:1 екипа Скајоптика стартовала је на Дневниковом турниру у малом фудбалу, где брани титулу освојену пре годину дана.
s
Фото: Дуел између Скајоптика и Ларба, фото: Л. Бакмаз

Шампиони су повели голом Симића у шестом минуту, а шансу да вођство и дуплира пропустио је Бобар два минута касније, шутем преко гола из пенала након три корнера. Резултат је на почетак вратио Лазаревић у последњем минуту првог полувремена. После четири минута игре у другом делу Вујовић јесавладао Миловановића за ново вођство Скајоптика, а Поповић из пенала потом обезбедио опипљивију предост бранилаца титуле. Када је у деветом минуту Ђурић постигао четврти гол, извесност коначног резултата постала је опипљивија. Исти играч постигао је и пети гол у последње минуту утакмице.

У осмину финала пласирао се и финалиста на два претходна турнира, екипа Машинско малтерисање „Браћа Милановић“ из Степановићева. У резултатски неизвесној утакмици гол одлуке за победу од 2:1 постигао је голман „машинаца“ Драган Зељковић из слободног ударца шест минута пре краја. Претходно је Марковић довео Милановиће у вођство, а њихову минималну предност нешто касније анулирао је Соколовић.У атмосфери затегнутих односа на паркету и кратких нерава међу актерима, искључен је вођа екипе из Степановићева Милош Зорић и на основу одлуке Такмичарске комисије неће моћи да предводи екипу са клупе до краја такмичења.

Екипа Дневника завршила је учешће на турниру. Упркос поразу (1:3) против фаворизоване екипе НС бајк, коју предводи легендарни српски репрезентативац Милош Красић, Дневниковци су достојно репрезентовали кућу под чијим покровитељством турнир живи дуже од шест деценија. Почасни гол за Дневник постигао је Томислав Поповић, док су за победнички тим стрелци били Красић, Пантић и Јаковљевић.

Најдраматичније је било у сусрету Клариса и екипе Камен Блешић. Одлучивали су пенали јер је сусрет у основном делу завршен са по три гола на обема странама. Стеван Веселиновић два пута и Моравац били су стрелци за Кларисов тим, док су Ерор два пута и Маринковић једанпут савладали голмана Клариса Мартиновића. Победника је одлучила тек пета серија пенала.

Што се утиска о млађим категоријама тиче, игром и резултатом, али и понашањем у сали, од уласка на паркет до одласка у свлачионицу, за пример су били игртачи ПИП Тортиља мексикана, које селектира и води традиционални учесник Дневниковог турнира Срђан Божин. У групној фази пионирске конкуренције „мексиканци“ су са 7:0 победили вршњаке Омладинца из Степановићева.  Голове су постигли: Перкучин и Максимовић по два, а по један су додали Спасић, Стојшин и Милановић.

У конкуренцији петлића раније уобличену оцену о уиграном тиму који зна шта хоће и колико може потврдили су Ђурђевчани у екипи Фасада, победом против фаворизованог ОДР тима са 6:2. Браћа Дунђерин, Максим и Виктор постигли су по два гола, а по један Јевтић и Костадиновић. Стрелци за ОДР тим били су Анђелић и Игњатовић. Утисак о вредностима ђурђевачке школе фудбала употпунили су и кадети Фасаде победом од 6:3 у сусрету са екипом ОДР Петроварадин.

-Нема тајни, све су то играчи који тренирају фудбал у Бачкој - коментарисао је вођа ђурђевачке кадетске екипе Саша Нађфеји. – Редовни су на тренинзима великог фудбала у току сезоне, редовно играју заједно турнире у зимском периоду и резултати нису изостали. Прошле године изгубили смо у четвртфиналу од победника турнира, ове године рачунамо барем са једним кораком ближе финалу.

Одличне партије, на нивоу претходних издања, пружили су играчи у екипама које окупља Петар Пуача, у свим турнирским категоријама. Посебан печат првог такмичарског дана у Новој години дао је петоструки стрелац Ељмедин Зука, у победи пионирске екипе Пуача ГМ Колор од 8:1 против вршњака у екипи Госпођиначке кише. Два гола на победнички конто додао је Ергелашев, а један Никић, док је почасни гол за дечаке из Госпођинаца постигао Јовчић.

Л. Бакмаз

Фото: Л. Бакмаз

Резултати:

ПЕТЛИЋИ: Кабел – Спартанци 0:7, ОДР тим – Фасада Ђурђево 2:6.

ПИОНИРИ: Младост БЈ – Че Гевара 2:2, Омладинц Степ. – Тортиља Мексикана 0:7, Госп. Кише – Пуача ГМ Колор 1:8, Пуача Рест.Ловац – Салајка млади 5:1.

КАДЕТИ: Пуача ГМ Колор – Паркинг сервис 3:0 (пф), Аутокућа Ас – Фасадом Жабаљ 2:3, Миланело – Агенција Сабљар 3:1, ОДР Петроварадин  - Фасада Ђурђево 3:6.

ЈУНИОРИ: Паркинг сервис – Пуача Мар.Ук. 0:3 (пф), Антика Рома – Аутосервис Манојловић 0:5.

СЕНИОРИ (1/16 финала): Скајоптик – Ларбо 5:1,Кларис – Камен Блешић 7:6 (3:3), Борац – Меркур икс тип 1:4, Вискол – Софекс 2:0, Дневник – НС бајк 1:3, Фурни ентер. – Економски геометри 9:1, ММ Браћа Милановић – Перун дестилерија 2:1, Кафе Александар – Бачка Ђурђево 5:2.

Уторак, 9. јануар:

ПЕТЛИЋИ: ПИП Тортиља Мекс. – Атина (8,30), Пол.техника Будо – Будућност СС (9.10),

ПИОНИРИ: Ветерник – Шалабајзери ( 9.50), Софекс - Фасада Ђурђево (11.50), Атина – Тријумф 021 (13.50), Душан силни – Че Гевара (15.10),

КАДЕТИ: Дерби – Маркет паркет (11.10), Случајни партнери – П. Тајм (13.10), Башко – Лединци сити ( 14.30), ЈУНИОРИ: М тим – Пуача СЦ Мар. Ук. (15.50),

ВЕТЕРАНИ: Вејк ап ђус бар – Миланело (12.30), Рекреативо – Кларис ( 21.50).

СЕНИОРИ (1/16 финала): Циле и другари – Футог (16.30), Паркинг сервис – Вулкан Каћ (17.10), Цирих Бач – Обилић Вилово (17.50), Максбет – ГСП Независност (18.30), Про тим Вуковар – Аутогалант Ветерник (19.10), Аутосервис Јанковић – Шератон (19.50), Скајоптик Меридиана – П.Пуача (20.30), Меркур аутомат клуб – Фул фил Урбанико (21.10).

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести