Драган Марјанац: Нова репрезентативна прича

Тек доласком за в. д. селектора Дејана Перића овај 31-годишњи Црвенчанин поново се нашао међу стативама српског националног тима.

Носиоцу сребрне медаље са сениорског Светског рукометног првенства, златне са Медитеранских игара, учеснику ОИ У Лондону, а пре тога капитену кадетске и јуниорске репрезентације, иначе светског вицешапиона, Драгану Марјанцу није било свеједно када његовог имена није било на списку селектора Веселина Вуковића за шампионат света у Шпанији. Ништа се касније битније није променило ни код селектора Љубомира Врањеша, који је истина био прелазно решење, и Владана Матића. Тек доласком за в. д. селектора Дејана Перића овај 31-годишњи Црвенчанин поново се нашао међу стативама српског националног тима.

Да ли вас је, после две и по године, позив у државни тим изненадио?
- Искрено јесте, и то позитивно, пошто га нисам ни очекивао. Сматрао сам да је моја репрезентативна прича завршена. Претходна три селектора имали су своју визију у којој очито није било места за мене. Дуго сам осећао нелагодност и жал што ме нема међу одабраним рукометашима, иако сам за то био увек спреман. Било ми је криво, јер, поред Станића, нисам добио праву шансу, а уједно и болно јер ми нико није дао појашњење и суд о мом учинку. Временом сам то пребродио, посветио се клупским обавезама и породици - искрено је одговорио Драган Марјанац.

Ипак, позив је стигао од некада најбољег голмана света Дејана Перића?
- Коме не би годио Перићев позив, такве играчке величине, поготово што је он био голман, не било какав, него најбољи на планети. Био сам на одмору када ме је Перић позвао, у први мах осећања су била помешана, али сам одмах знао каква ће бити моја одлука, да ћу обући дрес с националним грбом.

Иза вас су две пријатељске утакмице са Хрватском, какви су утисци?
- Прилично сам задовољан, што је најважније, враћен ми је осећај припадности националном тиму, који сам и раније имао. Што се тиче екипе, утисци су позитивни. Комбинација заједништва и добрих људи, уз одличну атмосферу, је нешто најприкладније с чиме бих могао да опишем ову репрезентацију миксовану од младости и искуства, које предводе Момир Илић, Марко Вујин и браћа Чутура. Показали смо, иако нисмо у пуном погону, да можемо да се носимо са врхунским екипама, што је свакако репрезентација Хрватске, која је у изузетној форми, пошто је за неки дан очекује Светско првенство у Катару. И одбрана и напад су много боље функционисали у другом сусрету у Ријеци, с тим што треба имати у виду да је утакмица у Умагу била прва у овом саставу.

Данас се окупљате поново, од 15. до 19. јануара учествоваћете на турниру у Норвешкој?
- Пре пута имаћемо још три тренинга, очекујем да се у Норвешкој представимо у много бољем светлу у односу на утакмице са Хрватима, бићемо и уигранији, а надам се да ће и мој учинак бити још већи. На турнир неће путовати Илић, Вујин и Станковић, уместо кога ће на десном крилу заиграти Ђукић. Две утакмице у Хрватској, те с Мађарима и Норвежанима послужиће селектору Перићу да стекне слику о свима нама и да Исланду, у квалификацијама за ЕП, супротстави најбољи састав - истакао је Марјанац.
Јово Галић

Лазар нова енергија

Пре 11 месеци супруга Тања (девојачки Мишковић), бивша рукометашица, подарила вам је наследника Лазара?
- Добио сам нову улогу у животу, улогу родитеља. Нема лепше од ње. Лазар је моја снага и енергија, за све моје професионалне и приватне изазове - са срећом у очима констатује Драган.

Уговор до 2018.
Да ли сте задовољни вашим партијама у швајцарском прволигашу Берн Мурију?
- Задовољан сам и условима и људима и својом игром, поготово што константно браним. Изборио сам се за своје место и статус у тиму. Што је још важније, у клубу су задовољни, па сам прошле године потписао нови уговор до 2018. године. Клуб је добро организован, граде нову дворану, хоће да створе све предуслове да следеће сезоне јуришамо на шпампионску титулу - навео је Марјанац.

Тренер
Чиме се бавите у слободно време?
- Немам га много, пошто сам поред тренинга и утакмица добио поверење да радим са младим голманима. Већ пола године тренирам таленотване голмане са територије Кантона Берн. За почетак се добро сналазим. Могу много да им покажем јер сам у каријери и ја сам много научио од врхунских тренера. На лето ћу уписати и тренерску школу у Берну - најавио је сјајни голман.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести