ФК Војводина: Биће спремни за пролећна искушења

БЕЛЕК: Читаву ноћ између четвртка и петка тутњали су громови и падала је киша у Белеку. Када је освануло јутро, међутим, сунце је окупало ово место

(Од нашег специјалног извештача)

 на обали Средоземног мора, а температура је веома брзо отишла до 20 степени, можда и преко те границе. Фудбалерима Војводине због лепог времена  није било посебно тешко да одраде преподневни тренинг, иако су се Зоран Марић и сарадници потрудили да интензитет рада буде изузетно висок. Играчи су извршавали све замисли стручног штаба, а главну реч у првом делу водили су кондициони тренери Александар Јанковић и Горан Башић, док су после тога на сцену ступили Марић, Горан Шаула и Милан Косановић.

- Радимо на даљем подизању аеробних капацитета играча, као и на развијању њихове укупне снаге и издржљивости – рекао је Јанковић. – Користимо заиста одличне временске и све остале услове и имамо разлога да будемо и те како задовољни до сада урађеним. Наравно, постоји разлика између играча који су већ дуже време у клубу и момака који су дошли или су прикључени из наше омладинске школе, па сваком од њих прилагођавамо вежбе. Понашање фудбалера и начин на који тренирају на високом су нивоу и имамо реалног основа да очекујемо да ће старт првенства дочекати одлично припремљени.

У другом делу тренинга радило се на чувању лопте, односно на пас завршници. Све су то пажљиво пратили тренери и настојали да сваку уочену грешку евидентирају и у ходу исправе. Без поговора, играчи су слушали њихове замерке и кориговали своје кретње, а прави вођа овог тима, искусни штопер Нино Пекарић је рекао:
- Тренинг је веома захтеван, али је то и нормално у овој фази припрема.  Радимо веома добро, нема никаквог забушавања и атмосфера у екипи је на високом нивоу. Верујем да ћемо максимално припремаљени дочекати наставак првенства…

Текст и фото: А. Предојевић

Опширније читајте у штампаном издању Дневника од 31.1.2015.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести