ФК Војводина: Победа најава за лепо пролеће

Одиграли су последњу, седму контролну утакмицу у Белеку фудбалери Војводине и забележили сигурну и најубедљивију победу.

Војводина – Динамо (Батуми) 4:0 (2:0)
(Од нашег специјалног извештача)

БЕЛЕК: Терен у „ИЦ Сантаи“, гледалаца: 50. Судија: Азам Буријев (Таџикистан). Стрелци: Панков у 25, С. Новаковић у 29. и 56. и Радовић у 88. минуту. Жути картон: Махарадзе (Динамо).

ВОЈВОДИНА: Кордић, Василић, Настић, Панков, Бабић, Тумбасевић, Рогач, Асани (С. Новаковић), Иванић, Стојановић, Гаћиновић. Играли су још: Јованић, Николић, Радовић, М. Новаковић, Каранов, Кокија, Макарић, Стаменић, Луковић и Ћурко.

ДИНАМО: Маминашвили, Тетунашвили, Мгеладзе, Махарадзе, Сукиашвили, Шонија, Варшанидзе, Кавтарадзе, Чкуасели, Мујири, Бериашвили. Играли су још: Алавидзе, Партенадзе, Хоридзе, Макаријан, Абуселидзе, Тевдорадзе и Татанашвили.

Савладали су грузијски тим Динама из Батумија, приказавши лепу партију и наговестивши да је пред њима лепо пролеће. Црвено-бели су доминирали у већем делу сусрета, стварали прилике и у четири наврата натерали су грузијског голмана вади лопту из мреже.

У уводним минутима Грузини су имали више од игре, а већ у 2. минуту терен је морао, због обновљене повреде скочног зглоба, да напусти млади Елмир Асани, којег је заменио расположени Слободан Новаковић. Већ после десетак минута, Новосађани су преузели конце игре у своје руке, а у 25. минуту, после корнера који је извео капитен Гаћиновић, највиши у скоку био је Радован Панков и главом сместио лопту у мрежу. Само четири минута касније, с леве стране у шеснаестерац Динама улетео је поново неухватљиви Гаћиновић, погледао и лепо на супротној страни уочио усамљеног Слободана Новаковића, који је финим и одмереним шутем дуплирао предност Новосађана. Имали, су, истини за вољу, и Грузини своје прилике, али их нису реализовали, што због непрецизности пре свих Бериашвилија, што због добрих одбрана Марка Кордића.

У наставку, играо се 56. минут, када је Василић убацио лопту у шеснаестерац ривала, а на правом месту био је поново Слободан Новаковић и постигао свој други, а укупно трећи гол за Војводину. У 73. минуту прво је Каранов одлично шутирао, а после корнера највиши у скоку био је Милко Новаковић, али је његов шут отишао преко пречке. Коначно, у 88. минуту видели смо и најлепши потез на утакмици, када је Радовић прихватио једну лопту на левој страни, повукао је у средину и, с неких 18 метара, прелепим шутем у рашље поставио коначан резултат.

- Не бих своју игру стављао испред учинка читаве екипе – рекао је један од најбољих појединаца на утакмици Слободан Новаковић. – Лакше од очекиваног стигли смо до победе, скупивши снаге да одиграмо утакмицу по договору и према захтевима стручног штаба. Мислима смо већ били на путу кући, па сам тим пре задовољнији нашим учинком.

Занимљиво је истаћи да су сусрет у Белеку присуствовали и некадашњи тренер Новосађама Ђоко Хаџијевски, као и селектор младе репрезентације Србије Младен Додић.

Данас се експедиција црвено-белих враћа у Нови Сад и добиће два слободна дана од шефа стручног штаба Зорана Марића, а већ у недељу наставља с припремама за скори почетак другог дела домаћег шампионата.

Текст и фото: А. Предојевић

Марић задовољан
Тренер Војводине Зоран Марић био је задовољан виђеним током дуела с Грузинима.
- Имам разлога да будем задовољан, иако ривала нисмо уопште познавали пре овог дуела – рекао је Марић. – Контролисали смо игру, али су и фудбалери Динама имали неке своје прилике које нису искористили. Размишљамо о томе да почнемо мало да спуштамо екипу после игара и победа у Белеку, а мораћемо да се потрудимо да број олако изгубљених лопти сведемо на минимум. Имамо добар потенцијал, али и даље мислим да су нам појачања неопходни за испуњење циљева.

Кокија положио тест

Више од десет дана у екипи Војводине на проби је био Грузин Давид Кокија. Насмејани и тихи младић рођен 1993. године у Москви, положио је „пријемни испит“ и данас би требао да с Новосађанима допутује у Србију.
- Допао ми се овај играч и волео бих да на пролеће буде с нама – рекао је Зоран Марић. – Видим да су га и играчи лепо прихватили и надам се да ће доказати својим радом и играма да је заслужио да понесе дрес Војводине.

Паласиос није прошао
Пре два дана изненада је у табор Војводине стигао и Андрес Москеро Паласиос, фудбалер из Колумбије који игра на позицији шпица и рођен је 1996. године. Јуче га је тренер Зоран Марић пратио током преподневног тренинга, а када је он завршен, захвалио се тамнопутом играчу. Он није задовољио строге критеријуме потребне да се игра за Војводину.

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести