Фондација Ђоковић у Милану: Аукција за децу Србије

Фондација Ђоковић, коју је основао најбољи тенисер света Новак Ђоковић, организовала је синоћ у Милану добротворну вечеру аукцију са које сва средства иду за програме раног образовања деце у Србији.

Око 400 званица окупило се средњевековном замку Сфорцеско, а међу гостима били су чувени модни креатор Ђорђо Армани, прослављени фудбалери Милана Паоло Малдини и Андреј Шевченко, уредница Вога Ана Винтур, српски кошаркаши Мирослав Радуљица и Милан Мачван и бројна друга имена из света спорта, моде, шоубизниса.

Сва скупљена средства биће усмерена ка програмима раног образовања за децу Србије, а циљ је да свако дете има једнаке шансе да се развија и учи, нарочито у најранијем периоду живота које је од изузетне важности, као и да се малишанима омогуће програми који ће подстаћи њихова знања, креативност и омогућити им социјализацију, игру и дружење са вршњацима.

Уједно, данас и сутра прикупљаће се новац на ревијалним мечевима, у којима ће се првог дана састати Ђоковић и Рафаел Надал, а другог дубл, где ће са једне стране бити Ђоковић и Флавија Пенета, а са друге Серена Вилијамс и Фабио Фоњини.
(Танјуг)

Ђоковићу награда хуманитарне организације "28. јун"
Међународна хуманитарна организација "28. јун" на хуманитарној гала вечери у Милану захвалила се најбољем тенисеру света Новаку Ђоковићу на подршци у хуманитарном пројекту "Бој за Косово" из 2011. године.

Како се наводи у саопштењу, председник и оснивач "28. јуна" Филип Филипи Јанковић предао је Ђоковићу и његовој супрузи Јелени пригодну награду.

Пројекат је био вееома успешан јер је више од 1,5 милиона долара хуманитарне помоћи послато Србима на Косову и Метохији, лансирајући тако новонастали покрет на интернационалну хуманитарну сцену.

Организација "28. јун" овог октобра слави петогодишњицу постојања, а у протеклим годинама послала је више од 170 тона хуманитарне и медицинске помоћи за санацију катастрофа на западном Балкану вредну 4,4 милиона долара.

"Била је част бити позван на овакав догађај и прославити сарадњу са нашим колегама у борби за стварање боље Србије за будуће генерације", изјавио је Јанковић, који живи у Канади.
(Танјуг)
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести