Фудбал-вести: Андерлехт ушао у трку за Грујића

Славни белгијски клуб Андерлехт спреман је да у јануару плати пет милиона евра за првотимца Црвене звезде Марка Грујића, преноси неколико специјализованих локалних сајтова.

Како се наводи, Андерлехт ће у јануару послати званичну пунуду и тако "изаћи на црту" Ливерпулу који је важио за фаворита за трансфер Грујића.

Звезда је због финансијских проблема придунђена да се одрекне једног од најбољих играча, али уз услов да он остане у црвено-белом дресу до августа, односно до краја квалификација за Лигу шампиона.

Михајловић доводи Касереса из Јувентуса

Тренер Милана Синиша Михајловић покушаће у јанауру да ангажује Уругвајца Мартина Касереса из Јувентуса, али само под условом да клуб напусте Филип Мексес или Кристијан Запата, преноси Скај спорт.

Како се наводи, Касерес, који ове сезоне није у првом плану код тренера Масимилијана Алегрија, радије би остао на Апенинима, пошто има и понуду турског Галатасараја.

Касерес је стандардни репрезентативац Уругваја, а пре Јувентуса играо је за Барселону, Виљареал и Севиљу.

Ивановић: Резултати Челсија важнији од мог уговора
Капитен фудбалске репрезентације Србије Бранислав Ивановић изјавио је данас да су му бољи резултати Челсија, уз његов пун допринос, важнији од преговора о продужетку уговора.

"Фокусиран сам на игре тима, потребни су нам бољи резултати у лиги, верујем уз мој бољи учинак. За разговоре о новом уговору увек има времена. Мени је овде добро", изјавио је Ивановић.

Италијански и енглески медији претходних дана преносили су да је Ивановић на прагу преласка у Интер, који му нуди двогодишњи уговор, уколико у јуну као слободан играч дође у Милано.

Ивановић је у Челсију од 2008. године и до сада је освојио девет трофеја - укљујући две Премијер Лиге, Лигу шампиона и Лигу Европе.

УКолико се одлучи за останак у Лондону, сходно правилима која важе у клубу за играче старије од 30 година, потписаће једногодишњи уговор.

Меси псовао у интервјуу и објаснио зашто не пева химну
Најбољи фудбалер Барселоне ЛИонел Меси псовком је одговорио на питање аргентинске спортске телевизије TyC зашто за нациионални тим не игра на истом нивоу као за Каталонце.

"Дошли смо до финала СП, били бољи од Немачке и изгубили на продужетке. На Копа Америка опет смо стигли до финала, али несрећно, на пенале, изгубили од Чилеа. Размислите о томе? Па, нисмо испали у осмини финала. Одј..", одбрусио је Меси.

Он је одговорио и зашто не пева химну Аргентине.

"Тако сам одлучио, није потребно да певам да бих је осећао", рекао је Меси.

Меси је за Аргентину одиграо 105 утакмица и постигао 49 голова, али нема велики трофеј, Изгубио је финале Првенства света у Бразилу и два финала Копа Америка, али има злато са Олимпијских игара у Пекингу.

Еспањол сменио Серхија, Галка нови тренер
Управа Еспањол смениал је тренера Серхија Гоназелса након пораза од Селте 1:0, који је екипу довео у позицију да се налази само три бода изнад зоне испадања, саопштено је на сајту клубу.

Серхио, некадашњи првотимац Еспањола и Депортива и репрезентативац Шпаније, прошле сезоне довео је тим до 10. места, али у овој сезони није успео да одржи тај ниво.

Каталонски медији преносе да је главни кандидат за новог тренера Румун Константин Галка, који је својевремено са Серхиом играо за Еспањол, а прошле сезоне освојио је дуплу круну са Стеауом.
 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести