Бламажа Војводине у Крушевцу

Урадили су све супротно од оног што су најављивали фудбалери Војводине пред гостовање у Крушевцу.
Stojkovic, Ndijae
Фото: Дуел Аранђела Стојковића (30) и Ибрахиме Н'Диајеа (72) у Крушевцу, фото: С. Симић

Причали су о жељи да се надигравају с домаћином, наговештавјући и то да верују да у таквој игри могу да стигну до победе. Уместо тога, наишао је најтежи овосезонски пораз ученика тренера Радована Кривокапића (0:5), а декларативно лепе жеље место су морале да уступе немилосрдној стварности. У њој су Новосађани деловали, како је неко приметио, као “група грађана”, немоћна екипа која није ни знала, ни могла да прикаже било шта фудбалски лепше и значајније. Напредак је то искористио, поправио гол-разлику и препустио Воши да размишља како да заврши сезону што безболније (ако је то икако могуће), пошто јој следи још пет тешких утакмица с најбољим екипама у лиги.

„Пре свега, желим да се извиним свима онима који воле Војводину због овако тешког пораза“, рекао је тренер Кривокапић.

„Једноставно, оправдање за наше очајно издање у Крушевцу - не постоји. После победе над Партизаном и овере пласмана у плеј-оф, поједини играчи као да су се у главама већ нашли на одмору. Узалуд је било моје упозоравање на то да сваки нови тренинг и утакмица за фудбалере који носе дрес Војводине морају да представљају прилику за ново доказивање. Стекао сам утисак да бисмо изгубили сусрет и да смо играли против неке нижеразредне екипе, а не од суперлигашког тима квалитета Напретка.“ 

Ипак, пет погодака у мрежи голмана Емила Роцкова нико није очекивао ни у најцрњим слутњама. Одбрана тима из Новог Сада као да није ни постојала, готово сваки напад домаћина “мирисао” је на гол... Недавно су првотимци били награђени за пласман међу осам најбољих екипа у Србији, па се логично намеће питање да ли ће сада уследити и одређене санкције.


У Лучанима у четвртак, од 18 часова

(Пре)мало времена за видање тешких рана из Крушевца имаће Новосађани. Већ у четвртак је пред њима ново, тешко готовање, а овог пута домаћин ће им у Лучанима бити екипа Младости. Сусрет је на програму од 18 часова.


„Тражио сам то и раније, а сада ћу инсистирати на што хитнијем заједничком састанку и разговору између играча, стручног штаба и чланова управе клуба. Неке ствари морамо међусобно да кажемо једни другима, јер најлакше је бламирати се и урушавати име клуба величине и традиције које има Војводина. На то нико нема право и због тога ћемо морати под хитно да реагујемо. Да, биће одређених казни, како финансијских, тако и играчких. Проблем је једино у томе што нас већ у четвртак очекује утакмица у Лучанима, тако да времена и простора за деловање имамо веома мало.“

Јуче су играчи имали слободан дан, а колико данас настављају с тренинзима. Извесно је да ће дебакл у Крушевцу променити неке ствари у односу на састав тима за дуел с тимом Младости.

„Промена ће бити, ван сваке је сумње. Недостајали су нам против Напретка дефанзивни везни Вук Митошевић и Дамир Зломислић, играчи који су се усталили у нашој постави и за које је сада могло да се најбоље оцени колико нам значе. Вратиће се у екипу Саничнин и Деветак, а због акумулираних картона право наступа неће имати Немања Милојевић. Ако нечим могу да будем колико-толико задовољан после дуела с “чарапанима”, то је игра Михајла Нешковића, као и наступи Дејана Зукића, Александра Месаровића и Николе Гајића у другом полувремену. Најавио сам прилику у плеј-офу за неке нове снаге, али искуснији играчи морају да буду свесни чињенице да се сада ствара костур екипе за наредну сезону и да је свако од њих на својеврсном испиту. Начином на који су играли против Напретка, нисам стекао утисак да они то схватају“, разочаран је био Радован Кривокапић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести