ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ПОБЕДИЛА ВОЈВОДИНУ У ФИНАЛУ КУПА СРБИЈЕ И ОСВОЈИЛА ДУПЛУ КРУНУ: Тријумф српског фудбала у препуном Лагатору

Црвена звезда је, након одбране титуле државног шампиона, освојила и трофеј намењен победнику Купа Србије.
1
Фото: Ф. Бакић

У финалу, у величанственом амбијенту препуних трибина лозничког Лагатора, дуплу круну је оверила победом против Војводине од 2:1.    

Београђани су квалитетније изнели прво полувреме, упркос наговештају Вошиних играча да од првог минута неће ни за нијансу да одступе од начина игре у првенственим утакмицама овог пролећа. Поткрепио је такво опредељење тренер Божидар Бандовић, указавши поверење двојици класичних нападача Ивановићу и Вукановићу, са Зукићем у фази зачетка акције, која је већ у трећем минуту дала знак за узбуну Звездиним одбрамбеним играчима. Голман Глазер је парадом у ноге противнику потврдио класу врхунског чувара мреже.

Тек пет, шест минута развоја ситуације на терену било је довољно фудбалерима државног шампиона да

тежиште игре позиционирају на противничкој половини, у чему су неподношљивом лакоћом последњу линију Вошине одбране разбијали брзоноги крилни играчи Олајинка и Букари, али и Стаменић у пару са Иванићем, кроз средину терена према Царевићевог голу. Серију Звездиних повољних прилика започели су Ндиаје и Букари у 12. минуту. Најпре је Олајинка с лева упослио Ндиаја у повољној позивији, али је цантарфор црвено-белих шутирао покрај гола. На истеку 12-ог минута Букари се убацио између Вошиних централних бекова али је и његов покушај из казненог простора завршио у домену покушаја, покрај стативе у гол- ауту.

Један минут касније узвратио је капитен Војводине Зукић. Дугом лоптом упослио је Зади Серија уз леву аут-линију, уследио је врло употребљив центаршут, али је у петерцу Глазер био бржи од новосадског трилинга у нападу и парадом је испред њих ухватио лопту. У десетак минута затишја између казнених простора Звездуини играчи одржавали су ритам и утисак о бољем партнеру, сли без значајнијих момената бележења вредних. Све до 23. минута када је, у одсуству смисленијих нападачких шема, Хванг упутио лопту, у наручје Царевићу, са око 25 метара.   

Коначно, у 35. минуту уследио је моменат који је изазаво уздах на јужној трибини где су били смештгени навијачи Војводине. Из акције Зукић-Вукановић, Ивановић је пропустио идеалну шансу за вођство. У ситуацији један на један са Глазером лопту је послао који центиметар покрај стативе. То што није успело њему, завршио је Иванић на другој страни два минута касније. Центрирану лопту с десна главом је на пеналтик вратио Ндиаје, а прецизну акцију завршио је Иванић за вођство Цртвене звезде.

До краја полувремена и Ндиаје је затресао мрежу, али је судија Илић уважио интервенцију видео асистента који му је сигнализирао офсајд позицију. У интервалу надокнаде времена Зади Сери је са 20 метара гађао деведесетку и промашио тек за пар центиметара.

Нападим на почетку другог дела Војводина је до извесне мере ублажила утисак о подређеном положају у већем делу утакмице. Тако је Савићевић шутем са више од 25 метара тестирао Глазера који није оспео да лопту ухвати, али јесте да је одбије и отклони претњу. Међутим, већ у 62. минуту поново се затресла Царевићева мрежа. Ни тај гол није унет у записник јер је офсајд претходио завршетку Звездиног напада. Четири минута касније, ипак, Спајић је дуплирао вођство свога тима. Хванг је извео корнер прецизно на главу стрелца другог гола.

У 70. минуту Радуловић, који је у игру ушао уместо Савићевића, није успео да заврши Зукићеву акцију из непосредне близине. Шутирао је изнад пречке. Коначно, десетак минута пре краја, Иванићев центаршут с леве стране поготком у мрежу завршио је Ндиаје. Медјутим, на интервенцију ВАР-а и трећи погодак Црвене звезде је постигнут из недозвољене позиције,  а у интервалу надокнаде времена Вукановић је постигао почасни гол за Војводину. 

Фото: Ф. Бакић

Црвена звезда – Војводина  2:1 (1:0)

ЛОЗНИЦА: Стадион Лагатор, гледалаца 7.500, судија Милан Илић (Ћуприја), стрелци: Иванић у 37. и Спајић у 66.  минуту за Ц. звезду, Вукановић у 90+ минуту за Војводину, жути картони: Стаменић (Ц.звезда), Црномарковић, Кораћ (Војводина).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Глазер 7, Мијаиловић 7, Спајић 7,5, Драговић 7, Родић 8, Стаменић 7,5 (Катаи), Хванг 7 (Мимовић), Букари 7 (Канга 7), Иванић 8 (Шљивић), Олајинка 7,5, Ндиаје 8 (Кнежевић).

ВОЈВОДИНА: Царевић, 6 Лазаревић 6 (Кембел), Кораћ 6, Црномарковић 6, Ђорђевић 6, Савићевић 6 (Радуловић 6), Петровић 6, Вукановић 6,5, Зукић 6 (Николић), Зади Сери 6, Ивановић 6.

Л. Бакмаз

Фото: Ф. Бакић

EUR/RSD 117.0912
Најновије вести