ЦРВЕНА ЗВЕЗДА САВЛАДАЛА КРАГУЈЕВАЧКИ РАДНИЧКИ: Шериф наставио серију

Фудбалери Црвене звезде су остварили нову победу у Суперлиги Србије, овога пута у оквиру 35. кола на домаћем терену против Радничког 1923 резултатом 3:2.
1
Фото: ФК Црвена звезда

За тим Владана Милојевића су погађали двоструки стрелац Шериф Ендиаје и Ин Бом Хванг, док је двоструки асистент био Питер Олањинка, а један гол је "наместио" Срђан Мијаиловић.

На одличан начин су изабраници Владана Милојевића отворили меч, с обзиром да је већ у другом минуту по левом боку пробио Хванг и пронашао Олањинку, који није захватио лопту на жељени начин. Пар тренутака касније је одличан ударац са дистанце упутио и Стаменић, али је Лековић врховима прстију успео да избаци лопту у корнер. Играо се осми минут када се Иванић након продора кроз средину није либио да шутира, али је голман Радничког 1923 поново одбранио. У 13. минуту је Олањинка центрирао, а након одбитка у казненом простору, Ендиаје је захватио лопту и послао је преко гола са ивице петерца. Дошла је Црвена звезда до предности у 19. минуту, када је Мијаиловић пре Видовића дошао до лопте на десној страни, уследио је оштар пас којим је пронашао Шерифа Ендиајеа, а Сеенегалац је петом спровео лопту у мрежу, исто као и на претходном дуелу против Радничког у 26. колу Суперлиге Србије.

 

Играо се 23. минут када је на центаршут Родића покушао Ендиаје главом, али је Лековић уписао нову интервенцију. Минут касније, уследила је казна, те је Раднички поравнао резултат преко Ђурића. У 27. минуту је покушао и Хванг са преко 20 метара, али је и његов шут завршио преко гола. До новог гола, Шериф Ендиаје је дошао у 29. минуту, када је прелепо центрирао Олањинка са десног бока и погодио у главу снажног нападача, коме није било тешко да по други пут на мечу затресе мрежу ривала. У 35. минуту је до новог гола дошао тим Владана Милојевића. Тада је прелепо слалом по десној страни направио Олањинка и повратном лоптом пронашао усамљеног Ин Бом Хванга у казненом простору, који је пласирао лопту левом ногом иза леђа Лековића. Играо се 39. минут када је Раднички успео да смањи резултат на 3:2, преко Вижђија. До краја првог дела игре смо видели и покушај Канге из слободног ударца, али је Габонац шутирао преко гола.

 

У наставку игре је могао Ендиаје да повећа предност Црвене звезде након паса Иванића, али је шутирао поред гола. Покушао је резервиста, млади Шљивић да ударцем са дистанце у 66. минуту изненади Лековића, али је његов ударац завршио високо преко гола. Играо се 80. минут када је Красо пронашао Шљивића на ивици петерца, али је чувар мреже Радничког 1923 успео да одбрани, на одбитак је натрчао Катаи, али је његов ударац био изблокиран. Минут касније је покушао и Хванг са дистанце да изненади Лековића, међутим и његов покушај је био неуспешан. У 82. минуту је Красо "нанизао" неколицину гостујућих играча, али је приликом ударца изблокиран. Привела је рутински Црвена звезда утакмицу крају, те уписала нову победу у домаћем првенству.

Црвена звезда - Раднички 1923 3:2 (3:2)

БЕОГРАД: Стадион: “Рајко Митић”. Гледалаца: 5.748. Судија: Ненад Минаковић.  Стрелци: Ендиаје у 19. и 29. и Хванг у 35. минуту за Црвену звезду, а Ђурић у 24. и Вижђи у 39. минуту за Раднички 1923. Жути картони: Спајић, Хванг (Црвена звезда), Дадић, Букумира, Митровић, Милошевић (Раднички 1923).

 ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Глазер, Мијаиловић, Спајић, Драговић, Родић, Стаменић (од 57. Мимовић), Хванг, Канга (од 57. Шљивић), Олањинка, Иванић (од 74. Катаи), Ендиаје (од 74. Ендиаје).

 РАДНИЧКИ 1923: Лековић, Ћосић (од 46. Милошевић), Шербечић, Митровић, Дадић (од 46. Пецељ), М. Видовић (од 46. Алексић), Вижђи (од 66. Бевис), Ђурић (од 66. Букумира), Видосављевић, Глушчевић, Ивеља.

 

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1121
Најновије вести